Hoppa till sidans innehåll

SKOGHALL I FÖRARSÄTET

10 JUN 2016 17:08
Värmlänningarna i topp inför elitseriens betongomgång.
- De är nog inte vana att jagas av oss, säger Anders Olsson, Uppsala
  • Skapad: 10 JUN 2016 17:08

Den andra omgången av tre i elitserien spelas denna helg på betongen i Tantogården. Inför helgens sju matcher toppar Skoghall som tog fullt på filten i Sundsvall:

- Lagmässigt spelade vi ruskigt bra, vi hade bra stämning i laget och kämpade och krigade för varandra, miinns en av spelarna som var med då och som även är med nu, Fredrik Tagesson. Han tycker att anläggningen är knepig, men är ändå optimistisk.

- Det kommer att bli tajta matcher och då gäller det att vi är ödmjuka uppgiften. Det är mycket kvar av säsongen.

 

Den maximala utdelningen på filten gav Skoghall tre poängs försprång till Sundsvall och ytterligare tre ned till Uppsala och Tantogården. Uppsala har ju varit det senaste decenniets stora dominant inom elitserien och därför höjdes det nog på ett och annat ögonbryn när man förlorade två av de tre första matcherna. Sedan blev det även förlust i avslutningsmatchen mot just Skoghall:

-  Vi kände inte igen oss själva i Sundsvall, säger en av spelarna, Anders Olsson. Det som tidigare har varit vår styrka, att vi höjer nivån när det ska avgöras, det gjorde vi inte där, tvärtom gav vi då bort flera slag. 

Det verkar dock vara lugnt i Uppsalalägret inför fortsättningen: 

- Jag tror att vi tar full pott här i Tanto och knaprar in. Vi hittar tillbaka till att om det är tajt så är det vi som vinner. 

Men, på vilket lag ligger pressen nu?

- Jag vet inte, men det känns lite som att det är vi. Skoghall är ju inte vana vid att bli jagade av oss, avslutar Anders Olsson. 

 

För två veckor sedan spelades en nationell tävling över tre varv på anläggningen och där imponerade Anders Olsson stort genom att vinna A-klassen med fem slag. Tvåa då var Tyresös Patrik Eliasson. Hans lag var ett av de som besegrade Uppsala i första omgången: 

- Det var fantastiskt kul och oväntat, kommenterar Eliasson.

Totalt blev det sju poäng och en femteplats. Tyresö tittar dock snarare nedåt än uppåt: 

- Vår målsättning är fortfarande att klara oss kvar och då hade vi lite flyt att Södertälje bara tog två. 

Därmed är avståndet till nedflyttning fem poäng för Tyresö sedan Sjöviken nollats i Sundsvall och därmed, trots EB i Hässleholm sista omgången, torde få svårt att komma in i matchen om nytt kontrakt.

------------------------------------------------------------------------------------------------ 

I division 1 södra toppar Olofström sedan man endast tappat två pinnar på hemmafilten. Dock finns ytterligare fyra lag med riktigt nära. Frågan är om det kanske är dags för ständiga uppflyttningstippade Askim att klättra uppåt i tabellen. Hemmaspel på betongen väntar, men här finns även andra vassa utmanare som Gullbergsbro och fjolårets elitserielag, Kungälv. 

 

Division 1 norra beger sig till Sundbyberg för att lira på filtbanorna. Här toppar Eskilstuna på bättre slag än länskollegan MGK 49 Nyköping. Tabellen är dock ovanligt jämn med endast fyra poäng ned till sjunde lag. Det vittnar om en serie där alla slår alla. Därför kan nog hemmalaget tänkas ta många poäng. Intressant att följa blir också om Köping kan komma tillbaka efter den tuffa starten och strida för förnyat kontrakt. 

Resultat elitserien 

Resultat division 1 Södra

Resultat division 1 Norra

 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png