Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fanny Lindgren Skoghalls segrande lag

SKOGHALL MÄSTARE I SVENSKA CUPEN

07 SEP 2013 15:57
Kristianssons spurt säkrade segern.
  • Skapad: 07 SEP 2013 15:57

Skoghall vann Svenska Cupen i Enköping efter finalvinst mot Uppsala. Avgörande i finalen blev Ulf Kristianssons spurt i matchen mot Anders Olsson. Spurten räckte till oavgjort i matchen och därmed vann Skoghall med 2,5-1,5. Det segrande Skoghallslaget syns på bilden ovan, från vänster: Stefan Björk, Ulf Kristiansson, Daniel "Bjarne" Johansson (lagledare),  Filiph Svensson, Sebastian Ekängen och Lars Kvael. Foto: Fanny Lindgren.

 

Kvartsfinalspelet inleddes med att Uppsala relativt enkelt tog sig vidare efter vinst mot Sundsvall. Nyblivna elitserielaget Örebro var jämnheten själv i den andra kvartsfinalen. 3 gånger 31 och en 30-runda räckte för att vinna tre av matcherna mot Sundbyberg och vidare avancemang till semifinal. I kvartsfinalen mellan Jönköping och sensationslaget Ersta skiljde det endast ett slag mellan spelarna i tre av de fyra matcherna. Ersta vann två av dessa vilket innebar lika totalt och ett suddenavgörande. Det vanns av Ersta. Skoghall var ofina nog att ha tre blåvarv mot Södertälje och tog därmed ganska bekvämt den sista semifinalplatsen.

 

I första semifinalen var det tajt mellan Uppsala och Örebro. Håkan Robertson, Örebro ledde halvvägs mot Anders Olsson, Uppsala men förlorade till sist klart. I den andra matchen i matchen kvitterade Stefan Viberg för Örebro. I den tredje missade Robert Gustavsson, Örebro bana 18 och fick därmed stryk med ett slag av Thomas Pölder, Uppsala Och i den fjärde och sista blev det oavgjort mellan Carl-Johan Ryner och Lennart Jansson. Varsitt slag bättre på Örebros två sista gubbar och det hade varit i final. Ett slag bättre på någon av dem och de hade tvingat fram sudden.

 

Seminfinalen mellan Skoghall och Ersta var riktigt jämn och välspelad. Alla varv mellan 28 och 32. I ingen mach i match skiljde det mer än två slag. Det var tajt hela vägen i stort sett i alla fyra matcher. Skoghall vann dock tre av dem och tog sig därmed till final medan Ersta fick nöja sig med bronsmatch.

 

I  bronsmatchen mellan Örebro och Ersta vann lagen varsin tajt, och varsin ojämn match. Därmed 2-2 och sudden. Där var Örebro starkast. Men Ersta måste vara mycket nöjda med sin insats och man visade verkligen i helgen att man har ett starkt lag på gång som kan hota flera av Sveriges bästa lag. Allra bäst idag söndag hos stockholmarna var Kennet Fosshaug med tre raka 29-rundor.

 

B-cupen vanns av Sundbyberg 2 efter finalvinst mot Tuve Tigers. I segerlaget imponerade framförallt Micke Jonsson. Bästa enkelvarv under helgen stod Stefan Viberg, Örebro för när han i bronsmatchen gick runt på 24. Stefan var också bäst individuellt under finaldagen med 27,0 i snitt. Mest imponerande spel sett till hela helgen visade Skoghalls Filiph Svensson upp.

 

Svenska cupen dag ett 

Inför svenska cupen

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png