Hoppa till sidans innehåll

SM 2019 ÄR INVIGT

27 JUN 2019 22:05
Den officiella invigningen av SM-veckan hölls under gårdagen på Posthusplatsen i centrala Malmö med samtliga 47 idrotter medverkande på scenen.
Idag var det dags för invigningen av SM i Bangolf 2019 på Malmö BGKs EB-anläggning!
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 22:00

SM i Bangolf 2019 är invigt. Malmö BGKs ordförande Stefan Lindoff hälsade alla välkomna för klubbens räkning. Kommunalrådet Frida Trollmyr hälsade välkommen till Malmö stad där hon berättade att hon själv spelat bangolf som ung tillsammans med sin pappa och bror. Invigningen avslutades med att SBGFs ordförande Leif Nilsson förklarade tävlingarna invigda och så blev det snittar och cider att förfriska sig med innan den fortsatta träningen.

SM spelas i år på EB och det har varit full aktivitet på anläggningen och riktigt trångt stundtals. Det har varit träning i ett strålande sommarväder och värmen har varit minst sagt tryckande med temperaturer upp till 32 grader. Denna sista träningsdag var dock aningen "svalare" med en del blåst.

Under SM avgörs även Elitserien och lagen har förberett sig minituöst. Uppsala ligger inför avgörande omgången 4 poäng före Skoghall som nu har 19 poäng.Tyresö ligger på tredje plats med 16 poäng och på samma antal poäng (16) finns Jönköping. Det är alltså jämnt i toppen och som alltid på EB kommer varje slag vara väldigt viktigt!

SM kommer att inledas med Elitseriens första varv och därefter rullar det på med övriga klasser i SM-tävlingen. Klasserna damjuniorer och damseniorer är ihopslagna eftersom det finns 2 anmälda damlag, Uppsala BGK och Asarum BGK, i tävlingen och det ingår spelare i lagen från båda dessa klasser. 
Vinnande damlaget kommer att representera Sverige på Europacupen (Champions league) i Österrike i slutet av augusti. 
På herrsidan har Uppsala redan en plats på Europacupen genom sin seger där förra året (och de 9 åren före det!) men vilket av övriga herrlag som tar den andra platsen återstår att se efter att elitserien har spelat klart.

Du följer resultaten via nedanstående länkar. 

Resultat Elitserien (28 - 29/6)

Resultat SM Slagspel (28 - 30/6)

Resultat SM Matchspel (30/6 - 1/7)

I länken till fotoalbumet finns foton från veckans träningsdagar men även från invigningen. 
Dessutom finns foton från den officiella invigningen av 10-årsjubilerande SM-veckan samt från ett par av de övriga idrotterna som är en del av detta stora evenemang, kanotpolo och artistisk gymnastik. Det är imponerande att kunna uppleva så många mästerskap och se så många av Sveriges stora stjärnor under en och samma vecka. Så besök gärna Malmö om du har möjlighet och kom då gärna och heja fram våra bangolfare på vägen mot SM-medaljerna!

Fotoalbum träning och invigning

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png