Hoppa till sidans innehåll

SM DRAR IGÅNG PÅ ONSDAG

05 JUL 2016 18:07
Fjolårsvinnarna segertippade på nytt.
  • Skapad: 05 JUL 2016 18:07

2016 års SM är en del av SM-Veckan som samlar 47 idrotter. När SM-Veckan i Norrköping startar imorgon onsdag så är bangolfen en av de första idrotterna ut. På onsdag och torsdag väntar sju varv slagspel. På fredag avslutas SM med matchspelet. Anläggningen ligger centralt på Strömsholmen och förhoppningen är att mer publik än vanligt ska heja fram spelarna då det är mycket publikvänligt på Strömhsolmen. För den som dock föredrar att följa tävlingarna hemmavid blir det resultatrapportering bana-för-bana från klockan åtta i morgon bitti. 

 

Åtta startande damer och där halva startfältet torde ha en stor segerchans. Stört är kanske chansen för Askims Marielle Svensson. Men, Linjen ställer upp med tre starka kort där Annelie Lundell med sin mästerskapsrutin och ständiga medaljtörst ser på förhand hetast ut. Eskilstunas Rose-Marie Lönnqvist har efter ett uppehåll kommit igång och tävlat flitigt i år och har kapaciteten för att blanda sig i toppstriden. 

 

I herrklassen ser det på förhand ut som om Jönköping, Skoghall och Tantogården har de vassaste spelarna. Det handlar om Markus Nilsson, Sebastian Ekängen och dubbelsegraren från Sundsvall, Dan Trulsson. Kanske att någon av hemmaspelarna från Haga kan rida vidare på framgångsvågen från seriespelet och strida i toppen? Det är även dessa fyra klubbar som har bästa spelarkraften i 3-mannatävlingen som spelas ingår i den individuella tävlingens fem första varv. 

 

Blott tre damjuniorer till start varav två från Asarum. Därifrån kommer Jasmin Hansson som är den i trion med flest meriter hitintills. Mosås Julia Sjöberg har dock visat tidigare att hon kan spela filt och kan kanske ge Jasmin en match om guldet. Medan Julia kan koncentrera sig på den indivduella tävlingen så deltar hennes konkurrenter även i 3-mannatävlingen. Där ställs Asarum mot Linjen. Segraren i den uppgörelsen representerar Sverige i Europacupen. På förhand ser Linjens lag ut som det starkaste. 

 

Herrjuniorerna har de senaste åren blivit både fler samtidigt som standarden tycks ha höjts något. Även här kommer förhandsfavoriterna från Tantogården (Elias Zachariassen, James Lindström) och Skoghall (Tommy Fröjd, Henrik Andersson och Andreas Ekängen). Roligt att följa blir även Hårdtons Lukas Larsson som i rask takt gått från klarhet till klarhet. 

Resultat SM Norrköping Slagspel 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png