Hoppa till sidans innehåll
Bilden: Vy över anläggningen i Borås under träningen.

SM I BORÅS MÅNDAG TILL ONSDAG

02 JUL 2017 08:38
Matchspelsfinalen på onsdag direksänds på SVT Play.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2017 12:03

Borås står som värd för årets SM i Bangolf vilket lockar 85 deltagare. På måndag och tisdag väntar slagspelet i fyra klasser. På onsdag väntar matchspel för de 32 bästa herrarna och 16 bästa damerna. Matchspelsfinalen direktsänds i SVT Play med start 16.30. 

 

SM är för fjärde året i rad en del av SM-Veckan. Ett evenemang som i år har lockat 50 idrotter till Borås vilket är rekordmånga. Idéen bakom satsningen är att med många idrotter samlade samtidigt till samma ställe, så blir det lättare att få SVT att sända. Även upplevelsen på plats blir en annan med mycket folk i rörelse runt de olika idrotterna. I fjol i Norrköping gav det mer publik än vanligtvis och av döma av träningsdagarna kan det bli något liknande i Borås så länge vädret är på vår sida. Den som minns hur det var för tre år sedan när bangolfen begick regntung premiär på SM-Veckan, har nog skickat en och annan förhoppning till vädergudarna om större nåd i år. 

 

Dan T

Imorgon måndag sätts SM-bollen i rullning. Här tränar Tantogårdens Dan Trulsson på banorna i Borås. 

 

Slagspelet är på många sett en öppen affär i herrklassen. Tio i topp från i fjol är med i år igen men därtill även flera nya toppess som Skoghalls Ulf Kristiansson och Skellefteås Magnus Mårtensson. Det är två rutinerade herrar som vet vad som krävs för att blanda sig med i toppstriden. Flest förhandstips går lite som vanligt nuförtiden på SM till Tantogårdens Dan Trulsson. I fjol fick han ge sig en hård upploppsstrid med Robin Andersson. Återtar malmöiten tronen i år? 

 

Sin tredje SM-start i seniorsammanhang gör Askims Marielle Svensson. Hitintills har det gått riktigt bra då hon är obesegrad och alltså stoltserar med guld från såväl Sundsvall 2015 som Norrköping 2016. En intressant utmanare här är dock Uppsalas Sandra Kungsman som visade bländade filtform vid seriespelet tidigare i våras. Om hon kan upprepa det spelet så blir hon en svår nöt att knäcka för Marielle. 

- I lördags eftermiddag började jag känna att resultaten blev bättre i och med att jag började känna hur banorna är. Mitt mål är att tampas om de ädlare valörerna, men framförallt är mitt mål att se till att Uppsala kvalificerar sig för Europacupen igen, säger Sandra Kungsman. Det där om Europacupen återkommer vi till längre fram. 

 

Sandra 

Sandra Kungsman, Uppsala tränar i Borås. I bakgrunden syns Askims Marielle Svensson.

 

Bland herrjuniorerna så är det flera som nämner Gullbergsbros Lukas Larsson som ett hett namn. Han fick något av ett genombrott i fjol då det blev silver. Det finns dock flera utmanare som Uppsalas Eric Bohlin och Malmös Amir El-Quachani. Och hur bra är Södertäljes stjärnskott Jonathan Arab-Ekman? 

 

Fjolårssegraren Jasmin Hansson, Asarum, har inte tävlat på filt på elva månader. Desto flitigare på det gröna underlaget har Jennifer Göransson, Växjö varit. Resultaten har varit stabila utan att glänsa. Felicia Vikström, har till i år bytt Umeå mot Uppsala. Kan det ge en push mot den allra hösta platsen på damjuniorpallen? 

 

 Träning Olofström

Alltid bra att vara flera när man tränar. Här söker Olofströms

Toni Nilsson och Tom Karlsson Forsberg komma underfund med klacken.

 

De första varven i slagspelet ingår även i 3-mannatävlingen. I damklassen är det visserligen endast två lag till start. Å andra sidan finns här den extra ingrediensen av att segraren blir Sveriges representant i Europacupen. För ett år sedan var det enligt förhandsexperterna upplagt för Linjen. Då klev Asarum in i handlingen och snuvade dem på biljetten. I år är det Uppsala som står mellan Asarum och Europa. Uppsala torde gälla som favorit, väl medvetna om vad Asarum är kapabla till. I herrarnas tremannatävling ser Tantogården och Skoghall starka ut, men tremannatävlingen tenderar ofta att bli något av ett getinbo med många lag med i matchen.

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png