Hoppa till sidans innehåll

STORSLAM FÖR RICARD LOCKNER I SAGM

02 SEP 2018 18:08
Segrade i Oldtimers, 3-mannalag och i Superfinalen.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2018 01:48

Det första SM som spelet på MOS är slutspelat. SAGM 2018 blev favoriten Ricard Lockners tävling från början till slut. Ricard tog hem klassegern i Oldtimers, vann 3-mannalagtävlingen och sist men inte minst tog han hem slutsegern i superfinalen. bangolf.se fick ett snack med Ricard efter tävlingen. 
-Jag är imponerad över nivån på resultaten i tävlingen. Många spelare har gått riktigt låga scorer under helgen. För egen del är jag jättenöjd med mitt eget spel. 25,4 i snitt på mina sju varv är riktigt bra. 

Annelie Lundell, Malmö i Oldtimers damer var inför finalrundorna pressad av Kristinebergs Banoo Makki som bara var två slag efter. Rutinerade Annelie tog redan under dagens första runda hand om taktpinnen och plockade hela åtta slag på Banoo som inte riktigt fick spelet att stämma. 31 på Annelie och 39 på Banoo. Båda spelarna avslutade sedan tävlingen storstilat med varsin fantastisk 26 runda. En överlycklig Gunilla Karlsson från hemmaklubben tog bronset. Gunilla berättade att hon började spela för två år sedan när banorna vid Golfängarna byggdes. Först som flitig allmännhetsspelare men sedan som klubbmedlem. Det är riktigt kul att se nya ansikten på medaljplats på ett bangolf-SM.


I Oldtimers herrar segrade ju som nämnts ovan Ricard Lockner ganska överlägset. Striden om andraplatsen var desto hårdare med flera spelare inblandade.  Anders Schedin såg länge ut att ta hem silvret men en 3:a på bana 18 sista varvet ställde till det och han fick nöja sig med bronset. Båda amerikanerna Mike Johnson och Rick Baird hade också chansen. För Mikes del blev en 3:a på bana 17 ödesdiger. Mike och Rick har följts åt under hela tävlingen och slutade också på en delad fjärdeplats. Den som spurtade bäst var hemmaklubbens ordförande Björn Nilsson. Han spelade -5 på de sju sista banorna och 28 på varvet räckte för att ta hem silvret.


Jenny Erlandsson som var ensam i Damklassen hade alla sina varv mellan 31 och 34. Jenny hade ett blåvarv på gång under femte rundan men då blev det en 5:a på bana 16.


Hos Herrjuniorerna var det tre spelare i delad ledning inför dagens spel. Alexander Njord, Gullbergsbro ryckte åt sig en treslagsledning under femte varvet. Gabriel Yngve från hemmaklubben hade dock inte gett upp. En 29 runda på avslutningsvarvet räckte för att ta hem guldet eftersom Alexander samtidigt gick 34. 11 årige Matej Vlcek från Tjeckien blev trea men bronsmedaljen gick till Sjövikens Alexander Malina eftersom utländska spelare inte får medaljer i SM.


Dagens mest spännande uppgörelse var ändå den i Herrklassen. Skulle färske MOS-specialisten Anton Tapper kunna hålla jämna steg med Uppsalas Anders Olsson även under finalrundorna. De delade ju ledningen inför dagens spel. Jodå, det kunde han. Det hjälpte inte att Anders spelade riktigt bra med två 27 varv. Anton svarade upp med 26 respektive 25 och seger med tre slag. Anton fick ändå en riktigt tung start sista varvet med sju misspå de nio första banorna. Sedan drömspelade han och avslutade med att spika de nio sista banorna där han plockade fem slag på Anders. Segermarginalen blev till slut tre slag. Totalsegren Lockner var riktigt imponerad över Antons spel och att han kunde stå emot en världsspelare som Anders Olsson. Bronsmedaljen hos herrarna gick till en annan färsk spelare från hemmaklubben. Mattias Hägglöf var tre slag före Askims Gunnar Bengtsson i striden om medaljen.


I 3-mannalag tävlingen blev gårdagens ställning oförändrad. Sundbyberg 1 med (Björn Nillsson, Ricard Lockner och Mattias Hägglöf tog hem segern klart före Uppsala 1. Askim 1 försvarade sin tredjeplats med sju slags marginal till Sundbyberg 5.


I den avslutande SUPERFINALEN hade Ricard Lockner en lite för stor ledning (10 slag) för att striden om slutsegern skulle bli spännande. Dessutom avslutade Ricard på bästa sätt med en 25 runda i finalen och tog därmed hem segern hela 11 slag före tvåan. Striden stod istället om andraplatsen. Skulle Anton kunna stå emot Anders ännu ett varv? Så blev det nu inte, Anders var den som var klart mest taggad. Samtidigt var nog Anton lite för nöjd över sin seger i klassen. Anders avslutade med 26 och Anton landade på 31. Kanske ska man fundera över upplägget i superfinalen till ett annat år. Den kändes lite avslagen eftersom Ricards ledning var för stor. Man kan förslagsvis dela ut ett eller två bonusslag till den som är bäst inför finalen. Detta skulle borga för en mer spännande avslutning av tävlingen.

bangolf.se filmade sista trion under hela superfinalen. Se det redigerade filmklippet nedan

SUPERFINALEN SAGM 2018 from SBGF on Vimeo.


Bilden:Top-6 i superfinalen


Resultat SAGM 2018

Bilder från finaldagen

Mer mediamaterial såsom livesändningar, bilder, videos och andra uppdateringar hittar ni på SBGF:s kanaler nedan

Håll också utskick av en redigerad film av sista trippeln i Superfinalen som kommmer att läggas ut lite senare under veckan.

SBGF Facebook

SBGF Instagram

SBGF Vimeo

 

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png