Hoppa till sidans innehåll

SVENSKA CUPEN AVGÖRS I HELGEN

01 SEP 2017 18:31
Ny anläggning med rejält hög hål i backe väntar lagen.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2017 19:54

September kommer även detta år med Svenska Cupen Filt. I år är spelplatsen Skoghall och deras för året nya anläggning med stålsarger. Sju fyramannalag kommer till start och hemmalaget får finna sig i att vara stor favorit till segerpokalen. Man har bland annat två spelare som senare i september sticker till Kroatien för att svinga klubban på VM. Utmanar gör nog främst Gullbergsbro med sin blandade ålderskombination och Tantogården som har några riktigt vassa kort med. 

- Men vårt andralag, berättar Ulf Kristiansson i Skoghall, består av de spelare som har lirat överlägset mest på anläggningen, så de ska man inte räkna bort. Jag tycker nog inte att vi är självklara favoriter då även Tanto har ett starkt lag. 

- Skoghalls förstalag är självklart svårt att slå, men det är vi också, säger Tantogårdens James Lindström. Vi spelar riktigt bra på 15 av 18 banor och säkert bättre än de flesta på gentleman, hål i backe och möllbergare. Vissa varv går det riktigt bra, men det gäller ju att hålla fokus uppe hela tiden. 

 

Som sagt en helt ny anläggning och där finns en bana som sticker ut lite extra. På bilden syns 159 centimetetr långa Lukas Larsson,, Gullbergsbro, i slutet av bana 12, hål i backe. Banan är sannolikt en av de längre i Sverige och dessuto redigt hög. Den blir helt klart en utmaning i helgen för spelarna. 

- Bana 12 är en nyckelbana, säger Ulf Kristiansson, men även bana 17 möllbergaren där jag inte blir överraskad om vi får ett snitt över tre i helgen. 

- Det är en riktigt tuff anläggning, så allt kan hända och förhoppningsvis till vår fördel, säger James Lindström från Tantogården. 

 

Under lördagen väntar kvalspel över fyra varv, med poängutdelning efter varje varv. Därefter inleds söndagens cupspel. Det är cupspelet som gör det hela till en något mer öppen tävling, då det avgörs i form av matchspel där motståndaren ska besegras. Fyra spelare i laget betyder att två vunna matcher räcker för att ta avgörandet till en oviss sudden. 

 

Resultat Svenska Cupen Filt

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png