Hoppa till sidans innehåll

SVENSKA FRAMGÅNGAR PÅ OT-EM

14 AUG 2018 22:40
Oldtimers-EM i Portel blev ett lyckat mästerskap för Sverige!
  • Uppdaterad: 15 AUG 2018 00:14

När 2018 års OT-EM ska sammanfattas gör jag det med glädje! 

För egen del har jag befunnit mig i tjeckien där jag på plats haft förmånen att följa våra juniorer på deras VM och där var svenskarna på pallen flera gånger under mästerskapet.

Samtidigt följde jag, liksom säkert många av er som läser det här, vårat Oldtimerslandslag med spänning. Hur skulle de lyckas bemästra hettan i Portel? Skulle det bli några medlajer?

Redan under torsdagen kunde jag rapportera från lagtävlingen att, jodå - de hade lyckats! Det blev Guld för herrarna och Silver för damerna. 

När den individuella tävlingen skulle fortsätta på fredagen fanns 5 svenska herrar på de 7 första platserna med Stefan Viberg i delad ledning med Roman Kobisch, tyskland.

När de två sista varven skulle spelas för att avgöra slagspelet var Fredrik i topp endast 1 slag före Roman Kobisch som i sin tur låg 1 slag före Stefan Viberg.

Första varvet spelades på EB och efter detta hade ställningen förändrats till att Roman nu låg i topp med 1 slag före Stefan. 2 slag efter låg nu Fredrik på en tredje placering och 1 slag bakom jagade tjeckiske Josef Vozar. 
Sista varvet skulle spelas på filtanläggningen och här fick nu Fredrik till ytterligare ett av sina fina 32-varv. När Stefan fick 36 och Roman gick sitt högsta filtvarv med 39 slag så tog sig Fredrik hela vägen upp till översta steget på prispallen. Josef som redan legat 1 slag efter Fredrik fick nöja sig med bronset efter att ha gått runt på 33 slag.

Noterbart är att 6 av de 7 svenska herrarna gick vidare till de två avslutande finalvarven.

Även i damernas individuella tävling var det en svenska i ledningen genom Linda Lundberg och hon delade denna med Alice Kobisch, tyskland. 

På det sista filtvarvet blev det för Linda tyvärr hennes högsta filtresultat och det hjälpte inte att hon gick runt på 24 slag på sitt sista EB varv utan Alice Kobisch tog hem Guldet före Linda med 2 slags marginal.
Även Annelie Lundell gick vidare till de avslutande finalvarven och slutade på en 6:e plats.

Matchspelet:

Alla svenskar hade mycket glädjande tagit sig vidare till lördagens matchspel.

Från herrarnas första match tog sig fyra vidare och längst i matchspelet tog sig Mikael Karlsson. Han slogs ut i semifinalen och fick spela om bronset men fick där se sig besegrad och slutade på en 4:e plats.

För damerna blev det en olycklig lottning i 8-delsfinalen då Linda och Inger skulle komma och mötas liksom även Annelie och Bernice skulle göra. Härmed skulle redan två svenskor vara utslagna efter första matchen, vilket kändes tråkigt såklart.

Till kvartsfinalen gick Linda och Bernice vidare. Där fick Bernice se sig besegrad medan Linda fortsatte sin framfart. Linda vann sin semifinal liksom även Alice Kobisch gjorde och återigen blev det en fight mellan dessa båda fantastiska damer. Efter 6 banor stod det 3-3 men sedan visade Linda var skåpet ska stå och tog poäng efter poäng. Fast att jag inte var på plats så tror jag Linda vann finalen med sitt lugna och säkra spel och leende kunde stå som värdig segrare av 2018 års matchspel. 

Ett stort GRATTIS till både spelare och coacher som lyckades erövra dessa medaljer!

Jag fick en pratstund med förbundskapten Daniel Langenes som haft fullt upp under mästerskapet och haft fullt fokus på tävlingarna hela tiden. Det har varit väldigt varmt och det har tagit på krafterna hos alla, såväl spelare som coacher. Mycket har hänt under dessa dagar och som alltid finns det många saker som måste lösas på olika sätt under tävlingens gång. Medaljerna visar på att detta gjorts på bästa sätt.

Efter en lång resa hemåt hoppas jag att han och alla övriga nu har landat hemma i Sverige och kan glädjas till de framgångar som ni haft.

Resultat Slagspel

Resultat Matchspel

Fotolänk

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png