Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson Dan Trulsson och Ulf Kristiansson

SVENSKA LAGET REDO FÖR VM-START (uppdaterad onsdag morgon med intervju)

18 AUG 2015 17:39
Hör vad förbundskapten Lars Kvael har att säga inför VM:s första dag. Dessutom har vi pratat med VM-debutanterna Jasmin Hansson, Andreas Cederholm och två spelare från Nya Zeeland. Vidare lär vi oss lite om vad en bra coach gör.
  • Skapad: 18 AUG 2015 17:39

Onsdag morgon drar VM-festen i finländska Lahti igång. Det ser vädermässigt ut att bli en soldränkt sådan och för svensk del finns välgrundade förhoppningar om framgångar, framförallt på herrsidan. Den evige antagonisten Tyskland bedöms vara främste utmanare även denna gången. På plats i Lahti nämns egentligen inga andra länder i guldstriden.

 

Sverige startar med Fredrik Persson som enligt rapporterna har sett grym ut på träningen. Han går ut på första varvet 08.36 (vilket svensk tid blir 07.36) och följs sedan av landslagsdebutanten Andreas Cederholm. Han har själv höga förväntningar på sitt spel vilket du kan höra i intervjun nedan. Där avslöjar han även herrlagets målsättning. Som trea i det svenska laget följer Markus Nilsson som har sin klubbkompis Patrik Jönsson bakom sig. Ulf Kristiansson spelar som femma innan laget avslutas med dubble SM-guldmedaljören Dan Trulsson. Efter honom spelar visserligen Fredrik Tagesson men han inleder lagtävlingen som reserv. 

 

På damsidan finns ingen lika klar favorit, bland annat saknar Tyskland de senaste mästerskapens dominant, Bianca Zodrow. Fyller någon luckan efter henne? Sverige skickar som starter ut 17-åriga Jasmin Hansson som har trevlig minnen från dessa anläggningar då hon här vann VM-guld för juniorer så sent som i fjol. Tvåa i laget går Jenny Erlandsson medan Marielle Svennsson är ankare. Josefin Hansson inleder tävlingen som reserv. Den som vill veta mer om förmodade resultat för lagen rekommenderas att se intevjun med Lars Kvael nedan där han berättar lite om hur det har sett ut på träning. 

 

VM avgörs på kombinationen filt och EB. Då det är en lite svårare filtanläggning än till exempel den i Bad Münder så anses det gagna de svenska medaljmöjligheterna. Dock kommer resultaten att bli mycket låga då det finns många spik att hämta, framförallt på den andra halvan av filtanläggningen. En spelvariant som sticker ut är att många länder, inklusive Sverige har valt att dubbelvalla sidospelet. När det gäller EB-anläggningen så är det främst banorna på första halvan som ses som utmanande. Den bana som allra flest nämner är utan tvekan Salzburger V. Det var också den banan som det på VM:s sista träningsdag var längst kö till. 

 

Spelarna har nu 6-7 träningsdagar i kroppen och säger att resultaten börjar komma. Det får vi hoppas. På senaste VM blev det en fjärde plats för damerna, dock endast åtta slag från segrande Tyskland. För herrarna blev det den gången silver, tio slag från Tyskland. 

 

VM samlar i år drygt 140 startande från 19 nationer. Exempel på debuterande nationer är Nya Zeeland och Kenya. Det sistnämnda har en spelare med, medan det förstnämnda har lag på såväl herr- som damsidan. Längre ned finner du en intervju med två nyfrälsta spelare från "down under".

 

Resultat VM Lahti

 

Bilder VM Lahti

 

Videoklipp (det sista är uteslutande på engelska och saknar textning)

 

 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png