Hoppa till sidans innehåll

SVENSKA MÄSTARE I SLAGSPEL OCH 3-MANNALAG

30 JUN 2019 23:12
2019 års svenska mästare i slagspel och 3-mannalag har idag korats!
  • Skapad: 30 JUN 2019 23:12

Dagens allra första varv innebar finalvarv för 3-mannalagen och idag hade inte Asarums damlag något att stätta emot Uppsalas damer. Grattis till Uppsalas damer som åker till Österrike i augusti för att representera Sverige på årets Europacup!

Herrarnas lagtävling blev en mycket jämn kamp där Skoghall till slut tog hem mästartiteln med endast 1 slags marginal före Jönköping, som i sin tur var 1 slag före Uppsala 1.

Därefter skulle slagspelet avgöras i klasserna Damer, Herrar, Damjuniorer och Herrjuniorer. 
Juniorerna var först ut på de två finalvarven.

I damjuniorklassen var det ganska tydligt vem skulle ta hem titeln Svensk mästarinna, då Jennifer Göransson, Tantogården var helt outstanding! Jennifer hittar vi på 4:e plats på den raka listan över de 82 deltagarna på årets SM. Mycket imponerande så det är bara att buga och bocka (och kanske även niga) för en enastående prestation! Andra platsen tog Wilma Harrysson, Asarum och på tredje plats kom Julia Göransson, Hjelmsjö. En eloge även till fyran Alison Spets, Uppsala som spelade sitt första SM och fick till två fina 23-varv!
Jennifer Göransson säger så här om segern:
Det känns superkul, verkligen. Att spela så pass bra och jämnt en hel tävling igenom, som dessutom i detta fall var SM känns riktigt bra. Jag har varit relativt orolig under veckan då jag enbart hade möjlighet till att träna lite på kvällarna dagarna innan tävling. Men det visade sig vara ganska lugnt nu sett i efterhand. Jag är som sagt riktigt nöjd och att kunna mäta sig med de allra bästa seniorerna känns något obegripligt.
Tävlingen har varit rolig att spela, vädret har varit på topp (kanske något för varmt emellanåt) och gemenskapen fantastisk. Men hade jag fått ändra på något nu i efterhand så hade det nog varit att byta lägg på passagen 😉

Herrjuniorklassen var jämn med spänning in till sista banan. Den som kunde skrika ut sin glädje över segern var till slut Amir El Quachani, Gullbergsbro som tog hem segern med 3 slag före Jonathan Arab-Ekman, Jönköping. Med endast 1 slag efter Jonathan tog Erik Nilsson, Linjen hem tredjeplatsen.
Även i denna klass fanns förstagångsspelare på SM. Alla spelade väldigt bra, vilket syns i resultatlistan där alla spelare hade så låga varv som 23. Nämnas bör att Mille Dybro, Skellefteå gick ett 19-varv liksom även Jonathan Rydberg, Olofström gjorde. Och som redan nämnts så gick Jonathan Arab-Ekman tävlingens enda 18-varv!
Amir El Quachani säger så här om segern:
Det känns gött, jag åkte hit med inställningen att vinna och det gjorde jag. Dessa dagar har varit väldigt kul och givande, framförallt visar det att man inte behöver massa coacher för att vinna.

I klassen Damseniorer var det ett tuff kamp om segern där Marielle Svensson, Jönköping hade haft ledningen under hela tävlingen fram till sista finalvarvet, då ledningen var 7 slag före Annelie Lundell, Malmö och 8 slag före Karin Olsson, Uppsala. Under finalvarvet blev det mer och mer ovisst om utgången och mot slutet blev det kamp om pallplatserna. 
Marielle gick sitt högsta varv med 27 slag (tidigare 7 varv, 21-23). Dock lyckades hon hålla ihop det på slutet och när sista banan spelats brista ut i både glädje och lyckotårar. Segermarginalen blev endast 2 slag till Uppsalas Karin som gick runt på 21 slag och därmed knep silvret före Annelie.
Marielle säger så här om segern:
Det känns så otroligt bra. Bara stor glädje, är så stolt över mig själv att jag klara hålla det hela vägen trots det dåliga sista varvet. Jag har haft det så himla kul (som vanligt) när man får träffa alla härliga bangolfvänner och klubbkamrater. Behövde detta då det går dåligt med hästen och då är det alltid lika skönt att träffa alla inom golfen!

Klassen Herrseniorer var så otroligt jämn att kontrollräkningar för de 9 prisplatserna utfördes ända in till prisutdelningen, som därmed blev något försenad. 
Carl-Johan Ryner tog hem titeln Svensk Mästare med 4 slag före Alexander Dahlstedt, Tantogården.
På tredje plats ser vi Lars Kvael, Skoghall endast ett slag före Fredrik Persson, Uppsala. Dock kan inte Lars Kvael ta emot Riksidrottsförbundets SM-medalj som delades ut eftersom han inte är svenska medborgare, vilken därmed går till Fredrik.
Carl-Johan säger så här om segern:
Jag är lite delad, svårt att vara glad eftersom vi förlorade elitserien som alltid har högsta prioritet för mig. Men självklart känns det lite skönt att spela bra idag efter gårdagens nederlag. Camilla och Stefan och övriga i Malmös SM-stab har gjort ett enormt jobb och jag är mycket tacksam över all tid de lagt ner.

Finaldagen blev väldigt varm och det var stekhett ute på anläggningen så samtliga deltagare har gjort en fantastisk prestation. Många besökare har varit på plats, både anhöriga och förbipasserande intresserade människor. Från allmänheten kom det frågor om spelet och banorna och även om det stämde att det fanns världsstjärnor på plats! Jättekul att visa och berätta!

En incident inträffade även under tävlingen då en spelares boll hamnade i kopp, men sedan dessvärre försvann in i någon hålighet under banan. Detta medförde att både spelare och tävlingsledning kröp, blåste, "fiskade" med diverse verktyg och gjorde allt de kunde komma på för att få fram bollen men vad jag förstod så blev det till att täppa till hålet och låte bollen ligga kvar tills tävlingen är över. En likadan boll kunde frambringas och spelet fortsätta, puh!

STORT GRATTIS till alla medaljörer och främst såklart till årets Svenska Mästare!

Imorgon startar Matchspelet kl 07:30 med 16-delsfinalerna. Redan efter prisutdelningen blev det en stunds träning för de 32 herrar som gått vidare till matchspel. För att kunna utse den 32:a spelaren behövde tidigare under dagen en sudden mellan 4 spelare, vilken Magnus Mårtensson, Skellefteå tog hem.
De 32 spelarna spelade därefter första matchen för att imorgon kunna starta 8-delsfinalen samtidigt som damerna.

Finalvarvet för damer och herrar kommer att sändas av SVT med start kl 13:00.

Dagens resultatlänk:

Slagspel SM 2019

Fotoalbum 

Morgondagens matchspel:

Matchspel SM 2019

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png