Hoppa till sidans innehåll

SVENSK LAGTRIUMF FÖR HERRARNA

11 AUG 2016 15:47
Damerna förlorade guldet med minsta möjliga marginal.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2016 17:00

De svenska oldtimerherrarna är bäst i Europa. På torsdagen tog man en överlägsen seger när lagtävlingen avslutades i Lahtis. Efter första dagens spel hade man en förhållandevis liten ledning över Tyskland. Men på lagtävlingens andra dag spelade man skjortan av motståndet och var betydligt bättre på båda underlagen. Stefan Viberg kom in i stället för Mikael Karlsson och spelade liksom resten av laget, riktigt bra. 

Magnus Westerberg, lagkapten för de svenska herrarna. Grattis till guldet!

- Tack så mycket.

Hur känns det? 

- Det är en obeskrivlig känsla. En riktig laginsats är det. En underbar känsla. Vi bestämde att vi skulle kämpa som ett lag och pusha varandra. Om någon hade det tungt så skulle vi ge en klapp på axeln så att de orkade kämpa på. 

Ni utklassade tyskarna idag. 

- Ja, vi har några stycken som har gått otroligt bra idag, ruskigt bra. Men som sagt, det är en laginsats hela racet. 

Blir det något firande? 

- Nej, inte så mycket firande. Vi ska på pastabar, men det är ju dags att spela imorgon igen. 

 

Mikael Karlsson och Magnus Westerberg (med ryggen mot kameran) gläds över det svenska guldet. Foto: Karoline Karlsson

 

Lika roligt var det nu inte för de svenska damerna. Ett silver är alltid ett silver, men denna gång var det ett guld som sakta, sakta gled ur händerna. Ledning från igår försvarades även om På den nästsista banan,spången, så spikade den tyska superveteranen Alice Kobisch och förde med det upp sitt Tyskland i ledning. När hon så inte gjorde något misstag på det avslutande inslaget, så blev det guld för Tyskland och silver för Sverige. 

- Bernice var väldgt nära på spången, bollen gick rakt över koppen och högg lite och orkade sedan inte hela vägen tillbaka. Då tänkte jag nog att det var kört, för jag trodde inte att Alice skulle missa sista banan, säger en annan av lagets spelare Linda Lundberg. 

- Vi kanske känner lite olika, men de flesta i laget anser nog att vi förlorade ett guld och det förlorade vi på eterniten. Salzburger V satte sig på vårt psyke. Vi gav tyskorna en match, något annat kan man inte säga, men vi skulle ha tagit guldet, säger en besviken Linda Lundberg. 

Det svenska damlaget med sina silvermedaljer runt halsen på prispallen i Lahtis. Från vänster Bernice Thors, Linda Lundberg, Annelie Lundell och Inger Eriksson. Bakom syns coacherna CeGe Andersson och Tom Karlsson Forsberg. Foto: Karoline Karlsson.

 

Och dagens väder? Minst lika växlande som igår med lite regn på morgonen och mycket blåst. Det har varit kallt, men blivit varmt när solen kommit fram. 

- Det har varit svårbemästrat väder, särskilt för coacherna som har värmt bollar. De har gjort ett fantastiskt jobb, berömmer Linda Lundberg.  

- Vi har bra coacher, som gör det lätt att spela, fyller Magnus Westerberg på.

 

Med lagspelet avslutat fokuseras det nu på det individuella spelet. Och där ser det också riktigt bra ut inför morgondagens två avslutande kombirundor. Fem slags ledning har Annelie Lundell spelat till sig i damklassen. Inte minst genom riktigt vasst EB-spel där hon är bäst av alla damer. På den delade silverplatsen återfinns Bernice Thors.

 

I herrklassen är det ännu bättre då där är tre blågula i toppen. Allra vassast är Daniel Ågren som bland annat hade en dubbelblå kombirunda idag riktigt vassa 19-27. Det ger fyra slags ledning till Morgan Munter. Ned till bronsplats som delas mellan Stefan Björk och tysken Tim Clasen är det hela åtta slag från Morgan och tolv från Daniel. 

- Vi har väldigt goda chanser att knipa de ädlaste valörerna, säger Magnus Westerberg. 

 

Resultat Oldtimers-EM Lahtis

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png