Hoppa till sidans innehåll

SVENSK SILVERMEDALJ BLEV AVSLUTNINGEN PÅ OT-EM

13 AUG 2019 00:33
Som avslutning på OT-EM 2019 erövrades en silvermedalj då Christer Söderlund imponerade i matchspelet.
  • Skapad: 13 AUG 2019 00:33

Den avslutande dagen spelades matchspelet med 6 svenskar i farten. Fyra killar Stefan Björk, Torgny Källström, Christer Söderlund och Patrik Wass, samt tjejerna Linda Lundberg och Annelie Lundell.

I första omgången fick Torgny och Patrik respass mot Sören Martin från Finland, och Remo Arnold från Schweiz. Stefan och Christer slog däremot ut varsin österrikare, Pierre Köstinger och Heinz Weber.

I omgång två klev även tjejerna in i cupen. Linda Lundberg åkte ut mot den rutinerade Alexandra Von dem Knesebeck från Tyskland. I de övriga tre matcherna i andra omgången tog sig svenskarna an tre nederländare. Annelie Lundell slog ut silvermedaljören från slagspelet, Natasja Kolsteren, Stefan Björk vann över Alex Jasper och i en fantastiskt välspelad match besegrade Christer Söderlund Roland Klareenbeek.

I kvartsfinalerna fick Annelie och Stefan ge sig mot Paola Tecchio Italien respektive Roman Kobisch Tyskland. Däremot fortsatte ”Chrippa” sitt fina spel och besegrade Anton Wechselberger i sin match. Christer var nu framme i semifinal där han ställdes mot Robert Hahn från Tyskland.

 

Christer var inte nöjd ännu och satte Robert Hahn under press direkt. Till slut vann han matchen med 7-2 och var klar för final. Där väntade Stefan Björks överman Roman Kobisch som motståndare.

Väl i finalen var Roman Kobisch den bättre spelaren. Han vann till slut finalen mot Christer med 6-1. En helt fantastiskt bra prestation av Tyresö-spelaren! En silvermedalj är något att vara stolt över. Känslan av att faktiskt vunnit silver och inte förlorat ett guld var det bestående intrycket efter tävlingen.

Förbundskapten Roger Svensson sammanfattar mästerskapet på följande sätt.
- Jag kan säga att med ett facit med tre medaljer till Sverige, var det nog mer än vi hoppades på när 11 personer var däckade av magsjuka några dagar innan tävlingen började. Med en stab med fantastiska coacher (Cege, Ståhl, Laura och James), jätteduktiga spelare samt den miljö som omgivningarna i Predazzo erbjöd, har vi haft en fantastisk och trevlig vistelse i norra Italien.

Resultatlänk till Matchspel, OT-EM Predazzo

Foton från Matchspel, Medaljceremoni och Prisutdelning 

På instagramkontot OTlandslag finns inlägg från hela mästerskapet från start till slut.

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png