Hoppa till sidans innehåll

SVENSSON OCH TRULSSON SVENSKA MÄSTARE

02 JUL 2015 16:47
Jennifer och James starkast bland juniorerna.
  • Skapad: 02 JUL 2015 16:47

Marielle Svensson, Askim och Dan Trulsson, Tantogården är de nya svenska mästarna i slagspel. På sommarens hitintills klart varmaste dag, fick dessa spelet att stämma bäst och triumferade i direktsändning.

I damklassen hade Linda Lundberg, Gullbergsbro ett jobbigt varv på morgonen. Det gjorde att hon inför sista varvet rasade ut från ledartrippeln. Samtidigt fortsatte Marielle Svensson att spela stabilt och kunde därmed ge sig själv en till synes ointaglig ledning inför sista varvet. Delade tvåor nu Birgitta Malmgren, Örnsköldsvik och Bernice Thors, Gullbergsbro. På det sista varvet revanscherade Linda Lundberg sig för det dåliga morgonvarvet. Det satte press på spelarna bakom. Birgitta Malmgren fick en dålig start och försvann ut ur medaljdiskussion. Bernice kom igång men kunde inte rå på Linda. Silver och brons således till Gullbergsbro. Men guldet till en annan Göteborgsklubb då Marielle Svensson inför tv-publiken fortsatte sitt stabila spel och ohotad kunde säkra guldet.

 

Marielle Svensson säkrar guldet

Marielle Svensson, Askim efter att hon säkrat guldet. 

Magnus Mårtensson, ledde herrklassen inför dagen. Men, precis som igår skulle bana 2, möllbergsvaggan, visa sig bli en jobbigt hinder för Sundsvallsspelaren. Femte varvet blev det en sjua. Nu räckte det dock för att behålla ledningen inför sista varvet, men endast ett slag bakom återfanns Dan Trulsson, Tantogården. Dessa två spelare hade nu en liten lucka ned till tredjeplatsen. Direkt på bana två så fastnade Magnus Mårtensson. Inte lika illa som första varvet, men en fyra gjorde att Dan övertog ledningen. Den ledningen lyckades han försvara resten av varvet. Dan Trulsson kan därmed titulera sig svensk mästare. Magnus Mårtensson hade inga problem med att hålla undan på silverplats medan bronset var desto mer dramatiskt. Bengt Nejman, Sundsvall var i mål sedan länge och Patrik Jönsson, Jönköping som gick i ledartrippeln visste därmed vad han behövde göra för att fixa bronset. Det lyckades han på sätt och vis med då två avslutande spikar tvingade fram sudden. Bengt Nejman började och slog två på enportaren men direkt efteråt spikade Patrik Jönsson och kunde därmed, till slut, titulera sig bronsmedaljör.

 

Dan Trulsson säkrar guldet

Saken är klar och Dan Trulsson skriker ut sin glädje över SM-guldet.

 

James och Jennifer juniorsegrare

Första individuella guldet vid årets SM spelade Jennifer Göransson hem till Perstorp. Hon darrade lite mitt på andra varvet när det blev en sjua på gentlman. Men trots det höll Jennifer ihop spelet och kom in på grönt. Viktigare var att hon inte tappade några slag på Jasmin Hansson, Asarum som ditintills låg tvåa. På nästsista varvet tog sig dock Felicia Vikström från Umeå förbi. På sista varvet fortsatte Jennifer Göransson med sitt lugna och stabila spel. Inga stora gester eller utrop, bara lugnt och metodiskt vidare mot nästa slag. Det var vägvinnande och lämnade motståndarna än längre bakom. Med en distinkt spik på inslaget säkrade så Jennifer guld i sin SM-debut. Silver- och bronskampen var desto jämnare. Felicia tappade i början på sista varvet och Jasmin var uppe på silverplats. Felicia fick dock igång stora spikkanonen och spikade åtta av de tio sista banorna. Det räckte för att Felicia på nytt skulle ta sig förbi och till sista hålla undan med fyra slags marginal.

 

Jennifer Göransson Perstorp spelar

Jennifer Görasson, Perstorp på väg mot guld.

 

Bland herrjuniorerna så delade James Lindström, Umeå och Jesper Lindberg, Örnsköldsvik ledningen efter onsdagen. På torsdagsmorgonen gick det tungt för James, helt okej för Jesper, men strålande för bakifrån jagande Andreas Ekängen, Skoghall. Den sistnämnde presterade en 27:a vilket gjorde att han tog sig ikapp James. Men duon var fortfarande fyra slag efter Jesper Lindberg. På sista varvet fick dock Jesper inte spelet att fungera och en förödande 38-runda gjorde att Jesper åkte av pallen. Istället blev sista varvet något av en uppvisning av James Lindström som verkligen var bäst när det behövdes som mest, en 26-runda. Det kunde inte Andreas Ekängen matcha även om han fick till en stark 31. Guld således till James Lindström, silver till Andreas Ekängen och så brons till Markus Ljungblad, Skoghall.

 

James Lindström torsdag

James Lindström, Umeå när segern är säkrad. 

 

Gullbergsbro och Sundsvall lagmästare

I 3-mannatävlingen tog Gullbergsbro en programenlig seger och kvalificerade sig därmed till Europacupen i höst. Silver till Asarum som säkerligen kommer tillbaka framöver och vars lag rymmer en stor utvecklingspotential.

På herrsidan förvaltade Sundsvall 2 det försprång man hade från gårdagen. Man var bäst av alla på det sista lagvarvet på förmiddagen, inte minst tack vare Sven-Inge Mellkvist som drog till med en 24-runda. I laget spelade även ledaren i herrklassen, Magnus Mårtensson och Bengt Nejman. Tvåa blev Jönköping med Patrik Jönsson, Marcus Karlsson och Markus Nilsson. Trea blev nästa Sundsvallslag med Eddie och Marcus Söderlund tillsammans med Peter Nordin.

 

Onsdag kväll fortsätter SM med första omgången av matchspelet på herrsidan. Det spelet återupptas sedan fredag morgon.  Och precis som idag, så kommer upplösningen att kunna följas i direktsändning i SVT Play.

 

Resultat SM Slagspel

Bilder (uppdaterad torsdag 20.30)

Prispallsbilder

Se TV-sändningen i efterhand

Länk till SVT:s segerintervju med Marielle Svensson

Länk till SVT:s segerintervju med Dan Trulsson

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png