Hoppa till sidans innehåll

SVERIGE LIGGER TVÅA EFTER TYSKLAND PÅ BÅDE KILL OCH TJEJSIDAN

10 AUG 2016 21:23
  • Uppdaterad: 10 AUG 2016 22:40

Här kommer en rapport från dagens spel på J-VM. Det är nye förbundsordföranden Ulf Hansson som finns på plats i Bischofshofen, dels som supporter samt för att bevaka tävlingen  för bangolf.se.

Arrangörerna hade gjort ett fantastiskt arbete kvällen innan för att säkra upp att det skulle kunna spelas på onsdagen. Samtliga EB-banor hade försetts med tält! Och det visade sig behövas - regnet öste ner hela förmiddagen. Man beslutade därför att börja dagen med två EB-rundor för både killar och tjejer. Efter lunch upphörde regnet och spelet kunde fortsätta på betongen.

EB-banorna är erkänt svåra och banrekordet är 19 slag, inga 18-varv har gjorts här. Inte heller idag lyckades någon med detta, närmast var James med 19 slag.
Även betonganläggningen är svår, det finns nästan inget "sug" vid kopparna. Det gör att bollarna måste komma exakt rätt för att kunna gå i.

När nu halva lagtävlingen avverkats så leder de tyska killarna på 642 slag, före Sverige 658, Österrike 673 och Tjeckien 677. Övriga nationer ligger långt efter och bör rimligen vara borta från medaljstriden.

Även de tyska damerna leder men här är det hårdare. Ledningen är 10 slag men då har tyskorna tre banor färre spelade. Tävlingen fick nämligen avbrytas pga regn strax före kl 19 och då var tjejerna ännu inte klara med sin andra betongrunda.

Vädergudarna har inte varit på sitt bästa humör hittills med 13-14 grader och regn. Temperaturen ser ut att hålla i sig ytterligare någon dag men dessbättre verkar det som att regnet kommer att avta. Till helgen väntas närmare 30 grader och sol!

Så här sa John:
Det har varit en väldigt tuff dag, tuffa banor och riktigt tuffa förutsättningar.  De har spelat på jättebra och kämpat riktigt hårt. Speciellt första varvet på EB var en ovan situation för flera spelare, med lite nerver och sådär. Andra EB-varvet var grymt bra för killarna medan det första kanske var lite högre än vad vi haft på träning.

EB-spelet är helt ok men betongen, där tror jag vi kan komma ner lite till i morgon.

Tjejlaget, de spelar jättefint tycker jag också och där kommer det att bli en riktig nagelbitare i morgon. En riktigt tuff kamp mot tyskorna. Det har varit väldigt svårbedömt innan turneringen hur det ska gå men jag tror vi har stora chanser att vinna i år igen. Hade varit riktigt kul att slå dem på EB/betong. Då tänker jag framför allt på tjejerna, killarna har 16 slag så där kan det bli lite tuffare även om det absolut inte är omöjligt. Men jag tror tjejerna har lite bättre chanser än vad killarna har. Det är ändå kul att vi är med och hotar tyskarna på killsidan också!

Om man ska summera lite så tycker jag att vi gör en bra dag, får man ändå säga, även om vi kan ändå bättre. Men om vi ser på förutsättningarna med vädret och begränsade träningsmöjligheter så tycker jag att det är helt ok. Jag är nöjd! Individuellt så har tjejerna varit väldigt jämna, hos killarna så är det framför allt James spel som sticker ut, det får man ändå säga. Kan han hålla i och de andra höja sig lite till så...
James Lindström

Bilden: James Lindström dagens svensk!

  Resultatlänk Lag-Slagspel J-VM 2016 Bischofshofen AUT

Här följer du J-VM på Facebook

 Fler bilder på Instagram

Kamera Bilder från träningen och tävlingsdag1

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png