Hoppa till sidans innehåll

SVERIGE ÖVERTYGADE I U23

02 MAJ 2016 06:11
Vann tät finalmatch mot Tyskland
  • Skapad: 02 MAJ 2016 06:11

Det var några år sedan sist som Sverige kunde stå som slutsegrare i U23 Challenge men nu var det dags igen.

Det svenska laget som bestod av Tom Karlsson Forsberg, Markus Nilsson, Jasmin Hansson och Alexander Dahlstedt gjorde en riktigt bra tävling.

Under kvalrundorna blev laget tvåa efter Österrike på nio poäng mot österrikarnas tio. Det är poängen som räknas men som svensk konstaterar man gärna att Sverige hade lägst slagantal av alla deltagande lag. Genom sin andraplats var Sverige direktkvalificerat till semifinal där laget ställdes mot Schweiz. Detta blev ingen match för Sverige framför allt eftersom Alexander Dahlstedt krossade sitt motstånd och vann med 8-1 mot Daniel Moser. Även Markus Nilssons 5-1 mot Angelo Friedl var en bidragande orsak till de stora siffrorna.

I finalen ställdes Sverige mot Tyskland och det vet vi ju att tyskarna är svåra att slå när det luktar spel om medaljer. Men det svenska U23-laget visade sig moget uppgiften och vann finalmatchen med minsta möjliga marginal. Sverige hade ledningen hela tiden men Tyskland var nära att gå ifatt på de sista banorna.

Stort grattis till det svenska laget för en väl genomförd turnering.

Individuellt nämner vi gärna Alexander Dahlstedt som kom tvåa på herrsidan med 23,1 i snitt över de sju varv som räknades individuellt. Även Jasmin Hansson gjorde, sin vana trogen, en stark insats och vann damtävlingen tämligen överlägset.

Förbundskapten Lars Kvael var självfallet nöjd med lagets insats. Han säger att banan hade blivit lite svårare i år genom att man bytt en vulkan mot en platå och gjort ett V till ett Salzburger V. Framförallt platån visade sig vara svår vilket inte minst sex sjuor och ett snitt på 2,11 under tävlingen vittnar om. Men vi kan konstatera att de svårare banorna inte var till nackdel för Sverige.

Matcher grundomgångar

Matcher finalspel

Resultat individuellt

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png