Hoppa till sidans innehåll

SVERIGE TOPPTIPPADE I LAGTÄVLINGARNA

09 AUG 2016 09:18
Oldtimers-EM i Lahtis spelas onsdag till lördag denna vecka. Spelplatsen är de anläggningar där VM-bollarna rullade i fjol och Junior-VM i förfjol. Underlagen är filt och EB. De svenska lagen har kapaciteten att slåss i den absoluta toppstriden.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2016 22:34

Förbundskapten Daniel Langenes gör sitt andra mästerskap som förbundskapten för oldtimerlandslaget. Skillnaden mot i fjol när det var hemmaspel i Askim, är förutom underlagen att Daniel Langenes denna gång har haft gott om tid att förbereda sig och truppen. Detta sedan han tillträtt sent på säsongen i fjol. I år väntar alltså filt och EB i Finland och de svenska spelarna åkte dit på förra veckans andra dag. Sju träningsdagar, en del dock halva, senare är det så dags för tävling och inleda vägen mot nya EM-framgångar. I fjol blev det silver för båda lagen. Överst på pallen då? Som så många gånger förr Tyskland. Även om det svenska filtövertaget inte är lika stort som tidigare så borde underlaget tala för att de svenska lagen är med i guldstriden.

Det svenska damlaget känns till stora delar igen från de senaste årens internationella oldtimermästerskapet. Gullbergsbroduon Bernice Thors och Linda Lundberg har liksom Linjens Annelie Lundell många mästerskap på rutinkontot. Tvärtemot, det vill säga helt orutinerad och således debutant i blågult, är den fjärde spelaren i laget, Olofströms Inger Eriksson. Medaljstriden lär man onekligen vara med i då det som sagt delvis handlar om filt, men också är ett erfaret lag som har visat tidigare att man kan. Fyra lag deltar i damtävlingen.

Svenska damuppställningen:

1. Linda Lundberg, Gullbergsbro BGK

2. Annelie Lundell, BGK Linjen

3. Bernice Thors, Gullbergsbro BGK

Reserv: Inger Eriksson, Olofströms BGK

 

Magnus Westerberg agerar fanbärare under måndagens invigning

 

Det svenska herrlaget vimlar av spelare som har plockat individuella medaljer tidigare, såsom till exempel säga Stefan Björk och Stefan Viberg. Stommen från i fjol är kvar då fem av spelarna ingick i fjolårets silverlag. Fyra av dessa har dessutom samma plats i laget som fjol. Det innebär bland annat att Daniel Ågren på nytt är ankare, det vill säga går sist. I fjol drog Daniel det längsta strået i silverkampen mot Österrike. Nio lag till start i herrtävlingen, men det lär som många gånger förr vara Tyskland och Österrike som blir tuffast att slå. Men då har man också en reserv i Stefan Viberg som tidigare har vunnit ett mästerskap på filt. Onekligen en joker av klass att kasta in i leken.

Svenska herruppställningen

1. Magnus Westerberg, Tyresö BGK

2. Stefan Björk, Skoghalls BGK

3. Mikael Karlsson, MGK 49 Nyköping

4. Martin Lundell, BGK Jönköping

5. Morgan Munter, Sundsvalls BGK

6. Daniel Ågren, Södertälje

Reserv: Stefan Viberg, Örebro BGK

På ett mästerskap är coacherna mycket viktiga då de ansvarar för att ge spelarna en boll med korrekt temperatur och dessutom feedback kring vad som gick bra eller mindre bra med slaget. Noterbart där är att Sverige har med tre coacher som i fjol bygge upp kunskap på VM. Det borgar för coacher som kan sina banor riktigt bra och vet vilket material som krävs. På bilden syns det som lagen har gjort en hel del av under träningsdagarna, nämligen att analysera banorna och slagen.   

Onsdag och torsdag avgörs lagtävlingen. Den är även grund för den individuella slagtävlingen som får sin upplösning på fredagen. För de allra bästa damerna och herrarna väntar sedan matchspel på lördag. 85 spelare är det till start i Lahti. Noterbart är att Storbritannien för första gången har ett lag med i oldtimermästerskap då man mönstrar en sexa i herrtävlingen. Totalt är det elva nationer som har spelare till start.

- Det vore skam att säga något annat än att de svenska herrarnas mål är guld, säger förbundskapten Daniel Langenes. För damerna är målet dock något annorlunda, fortsätter Langenes, där har vi istället sagt att vi ska göra en bra prestation. Tyskorna är vassa. 

- Träningen har varit blandat, och det har även varit blandat väder, säger Daniel, vi har under träningsdagarna möts av mötts av allt mellan fuktigt till över 25 grader plus. Vad gäller träningsresultaten så har det framförallt sett bra ut på filten, avslutar Daniel. De tre första dagarna ser dock ut att bjuda på samma väder i form av växlande molnighet och rätt låga sommartemperaturer. 

 

Utöver liveresultat kan den som vill fördjupa sig i detaljerna från tävlingen även följa det svenska landslagets instagramkonto eller arrangörernas facebooksida för att ta del av de senaste nyheterna.

Resultat Oldtimers-EM Lahtis

På instagram:  sem2016lahti

 Arrangörens engelska sida

 

Nästa rapport här på bangolf.se blir tidigast 21.00 på onsdag.

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png