Hoppa till sidans innehåll

TANTOGÅRDEN EB-MÄSTARE

08 JAN 2017 18:48
Bästa laget i avgörande lägen.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2017 19:25

Tantogården från Stockholm segrade i Svenska Cupen på söndagseftermiddagen i Eskilstuna. I en tämligen odramatisk final vann man över Jönkping. Bronsmatchen gick till sudden där Gullbergsbro var starkare än Skoghall. 

 

Tantogårdens väg till guldet gick via imponerande spel i lördagens kval. Man startade också söndagen i imponerande tempo. I åttondelsfinalen mot sina egn klubbkamrater var man skoningslösa och lirade runt på 77. Det skulle komma att bli söndagens bästa lagvarv. I kvartsfinalen dippade man något och Södertälje var riktigt nära att åtminstone ta matchen till sudden. De röda redde dock ut stormen och kunde se fram emot seminfinal mot Skoghall. Där spelade man oerhört bra till en början. När förstagubben var drygt halvvägs hade laget två miss, varav en var en tupptvåa på salto. Skoghall å sin sida verkade ha bränt sitt bästa krut och till skillnad från vad vi brukar vara vana vid så hade inte Skoghall samma lagmässiga stabilitet. 

 

Jönköping hade i sin åttondel Örebro. Halvvägs in stod matchen och vägde när man tvingades till ett byte. Stefan Gillberg klev in i handlingarna och klarade håven. Därefter kom katastrofen på håven. En femma. Jönköping visade denna helg att man inte är det laget som ger sig. Istället samlade Stefan och resten av laget ihop sig och under ett likaläge i slutet av matchen spikades det i stort sett överallt men mot slutet var Jönköping starkare. Så väntade då Haga i kvartsfinalen och en ännu tajtare matchn än mot Örebro. Båda lagen var riktigt bra när de hamnade under press och på slutet var det inte många missar. Det blev sudden och den avgjordes direkt på bana ett till Jönköpings fördel.

 

 Semifinalmotståndare för Jönköping blev Gullbergsbro sedan dessa i sin kvart eliminerat Askim. Inför seminfinalen talade helgens tidigare resultat för Gullbergsbrofavör. Ganska tydligt dessutom. Men, ingen match är vunnen på förhand och lite grus i maskineriet samtidigt som Jönköping höjde sig ett litet snäpp, ja det räckte för att Jönköping skulle ta sig till finalen. 

 

I matchen om bronset såg Gullbergsbro ut att betvinga Skoghall. Men mot slutet kunde Skoghall plocka in slag på slag. Man tog till exempel fyra på bana 18. Även Gullbergsbros ankare missade och det tog bronsfajten till sudden. En spelare bommade på bana ett, och då var det en Skoghallsspelare så kunde Gullbergsbro bronsjubla. 

 

Finalen fick aldrig den nerv som en final förtjänar. Tantogården var helt enkelt för överlägsna och Jönköping mäktade inte med att än en gång överraska. Så guldmedajler till Derice Shumilov Susoho, Eliasa Zachariassen, Alexander Dahlstedt, Kosti Raesola och Dan Trulsson. 

 

Resultat Finalspel Svenska Cupen

Bilder

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png