Hoppa till sidans innehåll
Foto: JÅP Tantogårdens segrade i Svenska Cupen 2018

TANTOGÅRDEN SEGRADE I SVENSKA CUPEN

08 JAN 2018 00:51
Det blev Tantogårdens BGK som fick ställa sig överst på prispallen efter en otroligt jämn finalmatch mot Gullbergsbros BGK.
  • Skapad: 08 JAN 2018 00:51

Det blev öst mot väst i finalen då Tantogården 1 från Stockholm segrade i Svenska Cupen på söndagseftermiddagen i Asarum mot Gullbergsbro 2 hemmahörande i Göteborg. Det var en jämn kamp in i det sista då göteborgarna fick se sig besegrade med minsta möjliga marginal, 1 slag!

De låga lagvarven från kvalet ville inte riktigt infinna sig under finaldagen för något lag. Vi fick se ett 18-varv av Johan Rydberg, Olofström 1 och laget tog sig till kvartsfinal men fick där se sig besegrade av Tantogården 1. Uppsala, som många hade tippat som finalspelare, fick bekväma segrar i både 8-dels och kvartsfinalen. Semifinalen blev sedan en jämn kamp mot Gullbergsbro 2 och med sex banor kvar gjordes ett byte i Uppsala. Det räckte dock inte för att besegra motståndarna som spelade sitt bästa varv för dagen och kunde vinna med fyra slag. Även Skoghall fick se sig besegrade i semifinalen och det med endast 1 slag. Det blev alltså match mellan Uppsala och Skoghall om 3:e och 4:e plats medan Tantogården 1 skulle ta sig an Gullbergsbro 2 i finalen. 

Bronset kunde Uppsala spela hem med slutställningen 85-93.

Finalmatchen inleddes jämnt och när hälften av banorna var spelade var ställningen lika. Därefter drog Gullbergsbro ifrån med 2 slag och efter 12 banor hade ledningen utökats till 7 slag! Då fick Tantogården ny kraft och började ta in på motståndarna slag för slag så att ledningen för Gullbergsbro snart hade krupit ner till 2 slag. När Tantogårdens alla spelare sedan spikade den knepiga bana 17, fönstret, och Gullbergsbro endast fick med sig en spik där så hade läget förändrats till Tantogårdens fördel som nu ledde med 1 slag. Vartefter spelarna från båda lagen tog sig an bana 18 så sattes spikarna en efter en. Sista paret stod inför uppgiften att avgöra matchen och Gullbergsbros spelare spikade. Nu kunde bara en miss av Tantogårdens Alexander Dahlstedt förstöra segerjublet. Publiken höll andan och Alexander gjorde som övriga redan gjort, spikade!

En lättnadens suck hördes och det var förståeligt efter den press som Gullbergsbros rutinerade spelare hade satt på Tantogården. Jag fick en kort intervju med Tantogårdens spelare Kosti Salonen efter prisutdelningen och han kände sig väldigt nöjd med dagen. 

- Jag trodde på seger för laget men det såg ju aningen mörkt ut ett tag. Med stor vilja och stort stöd från vårt andra lags spelare som hejade på vid sidan om anläggningen så kunde vi komma igen och ta hem matchen.

Resultat kvalspelet

Resultat Finalspelet

Bilder

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png