Hoppa till sidans innehåll

TRE VM-SILVER FÖR FREDRIK PERSSON (uppdaterad med intervju)

22 AUG 2015 12:18
Sebastian Pierkorz övermäktig i finalen.
  • Skapad: 22 AUG 2015 12:18

Tre silver blir VM-facit för Fredrik Persson. Malmöiten som spelar för Uppsala BGK förmådde i finalen inte att prestera samma toppspel som tidigare under dagen. Det avslöjar ingångsmissarna på såväl blixten på EB-banorna som vinkeln på filten. Fredriks finalmotståndare Sebastian Pierkorz spelade samtidigt mycket bra och gjorde som Fredrik gjort tidigare under dagen, bjöd inte motståndaren på en chans. Visst hopp tändes när Fredrik via en spik lyckades vinna doseringen. Men på vinkeln avgjordes det hela i praktiken när tysken spikade och Fredrik inte fick i bollen. Den spontana känslan är att det svenska laget har haft mycket få irull på vinkeln jämfört med övriga lag. Bronset tog Tjeckiens Martin Smejkal. 

 

För dig som har Facebook rekommenderar vi att besöka Svenska

Bangolfförbundets hemsidan där det finns en del videoklipp från dagens matchspel. 

 

Sebastian Pierkroz

Sebastian Pierkroz. Tyskland spelar trappan i VM-finalen mot Fredrik Persson. 

 

Damfinalen vanns av Jasmin Ehm efter seger i sudden mot landsmanninan Melanie Hammerschmidt. Bronset gick till Österrikes Lara Jehle. 

 

DSC07244

Jasmin Uhm, Tyskland under matchspelsfinalen. En final som hon vann på den fjärde suddenbanan. 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------

Fredrik Persson fortsätter att visa storform. I VM-semifinalen var han totalt överlägsen sin motståndare som han inte bjöd minsta chans. Visserligen missade han första chansen att avgöra på vinkeln men det repade han snabbt. Fredrik har nu spelat fyra matcher och på dessa förlorat sammanlagt tre banor. På EB:n har han knappt missat och på filten är resultaten nästan lika bra. Två gånger har han visserligen missat på lådorna men båda gångerna sänkt för två. Snacka om att vara skoningslös mot motståndarna. I finalen väntar tysken Sebastian Pierkroz som när VM började var reserv i Tysklands lag men som spelar riktigt, riktigt bra och inte verkar påverkas negativt av att vara ny i de lite större landslagssammanhangen. 

 

Resultat VM Lahti Matchspel Herrar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VM i Lahtis bästa svensk heter Fredrik Persson. Om det nu var någon som tvekade om det. Efter silvermedaljen igår i slagspelet så är det också Fredrik som får bära de svenska medaljförhoppningarna i matchspelet. Det står klart sedan de övriga två kvarvarande svenskarna, Dan Trulsson och Markus Nilsson slagits ut i kvartsfinal. De två svenska damerna som kvalificerade sig för matchspelet förlorade direkt på förmiddagen i åttondelsfinalerna. 

 

I kvartsfinalerna fick vi se ett svenskmöte då Fredrik Persson mötte Markus Nilsson. Fredrik spelade så gott som missfritt och även om Markus satte emot allt han hade så var Fredrik helt enkelt för bra. De svenska coacherna låter imponerade när de talar om Fredriks spel. Dock har han enligt egen utsago idag stått för hela mästerskapens sämsta slag. Detta hände i åttondelen mot Alexander Geist, Tyskland. Krasch rakt in i andra lådan men ett hyfsat läge vilket ledde till en efterföljande sänkning. Geist satt i femte lådan men fick tre. Så kan man också vinna en bana... På efterföljande dosering blev det tupptvå för Fredrik, men sedan kom han igång igen. 

 

Dan Trulsson ställdes i sin kvartsfinal mot Sebastian Pierkorz från Tyskland. Efter att ha vunnit en bana direkt i början så förlorade Dan fyra raka banor. Detta bland annat efter ett snesläpp på kanonen och en "otillåten" miss på labyrinten. På filten spelade båda riktigt bra, och spikade till exempel såväl lådbanan som efterföljande dosering och örkelljunga. Pierkorz kunde dock vinna klacken men Dan tog direkt två snabba därefter genom vinst på vinkel och uppfångare. Därpå följde blixten där Dan var närmare spiken än Sebastian men bollen gick inte i. När spelarna sedan var tillbaka på EB:n så avgjorde tysken genom att spika salto vilket Dan inte lyckades med. 

 

Ingen dam vidare från åttondelen

Då damerna är hälften så många mot herrarna i matchspelet så börjar de med åttondel. Marielle Svensson ställdes mot Tysklands silvermedaljör i slagspelet Jasmin Uhm. Hon höll emot bra men tyskan var bättre. Även Jenny Erlandsson ställdes mot en tyska i form av Melanie Hammerschmidt. Här blev det ovanligt få banor som delades spelarna gav och tog. Mot slutet fick Jenny chansen att ta matchen till sudden sedan Hammerschmidt missat örkelljungan. Den chansen tog Jenny. Båda spikade på klacken men på vinkeln bommade Jenny både klossen och det följande sänkläget. Melanie gjorde som Jenny på första slaget men kunde till skillnad från Jenny sänka. Därmed var den sista svenskan utslagen från VM i Lahti. 

Resultat VM Lahti Matchspel Herrar

Resultat VM Lahti Matchspel Damer

 

Bilder VM Lahti

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png