Hoppa till sidans innehåll

TVÅ MEDALJER I MATCHSPELET VID OT-EM

13 AUG 2016 16:22
Mikael Karlsson finalföll efter långt suddendrama. Annelie Lundell knep brons.
  • Skapad: 13 AUG 2016 16:22

Matchspelet vid Oldtimers-EM i Lahtis spelades på lördagen som avslutning på mästerskapet. Under regntunga moln spelades nio banor på filten och nio på eterniten. I matchspel gäller det så att på flest banor slå sin motståndare. Av de svenska spelarna lyckades Mikael Karlsson och Annelie Lundell bäst med detta och bärgade varsin medalj. 

 

Efter att Sverige i slagspelstävlingen i herrklassen belagt plats ett till fem fanns det fog för optimism inför matchspelet. När det var dags för kvartsfinal fanns dock endast två svenskar kvar, Mikael Karlsson och så Morgan Munter. Den förstnämnde fortsatte att förlora väldigt få banor. Den finländska motståndaren vann endast två och det räcker inte när man möter Mikael Karlsson, som alltså tog sig till semifinal efter att de i tre första matcherna endast ha förlorat sammanlagt fem banor - en mycket låg siffra. I semifinalen väntade tysken Karl-Heinz Gerwert som i slagtävlingen var mycket vass på EB:n. Det blev en hård match men när "Micke" spikade sista banan var finalavancemanget klart. I finalen väntade en annan tysk tillika Morgan Munters överman i kvarten, Markus Janssen. Det innbar också repris från bronsmatchen 2013 i Appelscha. Den gången gick Mikael Karlsson segrande ur striden.

Finalen var helt jämn efter arton banor, sedan Miakel vunnit den allra sista ordinarie banan. Först på den femte suddenbanan kom avgörandet. Janssen hade spikat blixten på EB medan Mikael Karlssons boll stannade ett par centimeter från kopp. Tyskt guld, svenskt silver, och även bronset till Tyskland, och Karl-Heinz Gerwert. 

 - Det var en riktig j***a sudden i finalen, säger Mikael Karlsson. Det var tufft spel med bara spikar, där vi bland annat spikade salton båda två. Jag är väldigt nöjd med att ha vunnit silver. Jag kände mig inte nervös förrän på blixten. Jag vallade lite för tidigt på blixten där avgörandet kom. Innan trodde jag att jag skulle vinna, för jag kände mig stark. 

Detta gick betydligt bättre än slagspelet för dig?

- Ja, EB:n har varit katastrofal på slagspelet. Matchspelet är ju en helt annat gre, det är krig. På något sätt känns det som att det är min grej. Alla säger att jag är en krigare och jag ger mig aldrig. Jag ville ha revasch. Jag är så besviken på min 25:e plats individuellt. Men idag har jag verkligen vunnit ett silver. 

 

Medan herrarna börjar med sextondel så är det åttondelar direkt för damerna. Två av dem, Annelie Lundell och Linda Lundberg överlevde till kvartsfinalen. Där fick Linda ge sig med minsta möjliga marginal mot hemmaspelaren Nina Mustonen som var näst sist in i matchspelet. För Annelies del gick det bättre då hon besegrade sitt schweiziska motstånd och kunde se fram emot semifinal. Där väntade Alice Kobisch som tidigare i veckan avgjorde lagspelet för Tyskland. Då var det jämnt, men denna gång var tyskan alldeles för bra och segern var klar redan efter fjorton spelade banor. Istället för final blev det bronsmatch för Annelie och där vann hon utan att släppa en enda bana till sin motståndare" Guldet till Alice Kobisch som i finalen slog sin landsmannina Andrea Reinicke.

- Jag hade lite svårt att ladda om men det gick bra ändå, säger Annelie Lundell och berättar vidare. 

- Det var första gången som jag vann två matcher i cupen. Bronsmatchen då var jag riktigt tänd och envis och lagom nervös. Fantastiskt med en tredje medalj!

Resultat Oldtimers-EM Matchspel

 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png