Hoppa till sidans innehåll

TVÅ NYA GULD TILL JENNIFER GÖRANSSON

10 AUG 2019 09:15
Tvåslagsledningen växte till 4 efter fortsatt övertygande spel från Jennifer Göransson, Alexander Njord kom fyra efter förlust i sudden. Dock fick Alexander komma igen då han senare tillsammans med Jennifer vann den nya tävlingsformen Mixade Lag.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2019 09:15

Inför sista dagens spel så ledde Jennifer Göransson det individuella slagspelet med två slag före ryskan Elena Sukonnikova och tjeckiskan Monika Minarikova. Jennifer som spelade absolut bländande under torsdagens lagspelsavgörande med 19,25 i snitt (20, 18, 20, 19) gick som sagt i kapp och förbi den ledande ryskan. Finalens första varv så slutande precis på samma sätt som det innan, återigen med ett ytterst imponerande 19-varv. Det otroliga var att missen kom med ett koppsläng på bana 18 och kunde ha inneburit vid spik att Jennifer skulle blivit första spelare med två perfekta 18-rundor. Elena gick 22 samt att Monika gick 23, vilket innebar att ledningen inför sista varvet var hela 5 slag. Ett viktigt momentum och en viktig ledning att luta sig tillbaka på under ett säkerligen pressat sista varv. Monika som redan innan var en bit efter toppduon skulle inför sista varvet endast behöva tänka på att försvara sitt brons från jagande tyskor, så kampen om guldet stod mellan Sverige eller Ryssland. Men frågan återstod, skulle Jennifer klara av den mentala pressen av att gå ut denna relativt stora ledningen? Som det hade sätt ut från en beskådares ögon hade hennes form inte dippat under hela mästerskapet och de lugn och självsäkerheten hon visat hade strålat igenom. Och visst kunde Jennifer visa sista varvet att hon är en riktig mästare. Med ett avslutande varv på 20 slag kunde hon lika elegant som spelat hela tävlingen ta hem guldet med 4 slags marginal. Det vart just 4 slag då Elena gjorde allt var hon kunde och presterade ett lika imponerande 19 varv under det avgörande varvet, vilket nu inte räckte. Ett stort grattis Jennifer Göransson till din individuella EM-titel, du är en riktig stjärna. 

I killarnas final så jagade Alexander Njord en medalj. Finalfältet spelade riktig drömgolf och under dessa två varv presterades hela 7 st blåa varv (18-19), vilket indikerade vilken kvalite som behövdes för att hänga med i slutet. Alexander var inne i zonen även i finalen och med varven 22-20 låg han delad trea när ledartrippeln fortfarande var ute på banan. Det skulle avgöras på den sista banan hurvida chansen till medalj fortfarande skulle leva, då den nuvarande trean från Tyskland, Kenny Marc Schmeckenbecher, behövde spika sista banan för att säkra ett särspel mellan honom Tjecken Daniel Brtevnik om silvret. Men Tysken missade och det blev istället ett särspel endast om bronset mellan han själv och just vår Alexander Njord. Särspelet blev också det intensivt och höll i sig i fyra banor. Tyvärr var det inte Alxandder som gick segrandes ur denna striden och han kom på en alltid lika frusterande fjärdeplats. Men han skulle få chans till revansch väldigt omgående, då han och Jennifer skulle spela final i den nya tävlingsformen Mixade lag. De andra svenska killarna i finalen var Jonathan Rydberg och Jonathan Lindoff, båda två gjorde väldigt stabila insatser och med 21-20 på Lindoff och 21-19 på Rydberg placerade sig båda topp 10. Med Lindoff på just plats 10 och Rydberg på plats 7. 

Mixed Guld Sverige

Just i mixadtävlingen hade det kvalats dagen innan där efter 8 individuella varv, 12 stycken par gick vidare till en final där alla började om på noll. Spelsättet var precis som vi är vana vid. Spela varannat slag och börja på varannan bana. Denna finalen gällde det att vara med från början då det inte gavs bort någonting gratis. Det fanns till exempel fyra stycken tyska lag som nog väldigt gärna ville sätta standarden. Sverige hade 2 stycken lag med i finalen där ena just var Jennifer och Alexander samt det andra var Eric Bohlin med Julia Göransson. På tal om starten, Alexander/Jennifer inledde med en runda på 21 slag, vilket visade sig efter alla gått i mål vara väldigt konkurrenskraftigt. Ett av de tyska lagen (GER 3) gick 20, medan 5 andra lag (inklusive Alexander/Jennifer) gick 21. Eric/Julia började mycket lovande med 9 raka spik, men sedan kom missarna och varvet skrevs till 25 slag. I sammanhanget där så många lag gick lågt, så skulle det bli svårt för dem att få en framskjuten placering. När väl sista varvet var igång så höjdes koncentrationen upp och alla 6 lag som låg inom 1 slag visste att varje enkel miss skulle kosta. Alexander/Jennifer började väldigt lovande med 11 raka spikar och motståndarna hängde på. I emot slutet av varvet var det Alexander/Jennifer i delad ledning med 4 andra lag och det var verkligen spännande minuter att bevittna. När äntligen Alexander/Jennifer kom till bana 18 hade de endast en miss och en Alexander som hade haft struligt med just denna banan, gick fram som första spelare och med en del koncentration sänkte han sitt slag! Ddet var en helt otrolig känska som spred sig bland de svenska spelarna och coacher, då de nu visste att skulle någon av de kvarvarande lagen (som de delade ledningen med) missa endast en bana till vardera in i mål så skulle det vara klart. Och en efter en missade ett utav lagen en bana och precis som tanken började slå dem om scenariot att ett guld kanske skulle vara möjligt så missade det sista laget på bana 14 och saken var därför klar! Ännu ett guld till Jennifer Göransson och en sådan revansch för Alexander Njord som några timmar innan missade bronset genom särspel. Par Eric/Julia som i och med sitt 25 varv inte hade med toppen att göra kunde spela en mer avslappnad golf andra varvet och som de gjorde det. Eric/Julia gik precis som Alexander/Jennifer en 19-runda och avancerade från en nionde till en sjundeplats. 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Också precis i denna stund som denna artikeln skrivs pågår Matchspelet för juniorerna här i Liepaja. 16-delen för killarna är färdigspelad där Jonathan Arab-Ekman, Jonathan Rydberg, Jonathan Lindoff samt Alexander Njod deltar. Vidare till 8-delsfinal (som precis har startat) tog sig endast Jonathan Arab-Ekman samt Jonathan Lindoff som nu möter motstånd på var sin sida i trädet. Så förhoppningsvis har vi Jonathan x2 med så långt det bara går och möjligheten till en helsvensk final lever i högsta grad. I samband med att 8-delen började för killarna så gick även tjejerna ut på sitt första varv. Här spelar Wilma Harrysson, Jennifer Göransson och Julia Göransson. SBGF önskar alla svenska deltagare ett sista stort lycka till i denna avslutande tävling detta mästerskapet och med eran starka trupp håller vi alla tummar för att fler medaljar landar hos er. 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Som nämnt i tidigare artikelar så befinner sig Simon Levander (som vanligtvis är aktivför SBGF) sig på plats i Liepaja för World Minigolf Sport Federations (WMFs) räkning och kommer att rapportera frekvent via deras globala sociala mediekanaler. Så för att följa mästerskapet bäst, följ gärna WMF Youth på Facebook eller om du föredrar Instagram (@worldminigolf). 

Resultatlänkar: 

10/8, JEM Liepaja, Matchspel, (LAT)

9/8, JEM Liepaja, Mixedtävling (LAT)

7/8-10/8, JEM Liepaja, (LAT) 

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png