Hoppa till sidans innehåll

TYRESÖ BGK TOG HEM SEGERN

06 JAN 2019 21:41
Tyresö BGK Lag 1 tog hem segern i Svenska Cupen 2019 med minsta möjliga marginal!
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 21:41

De två senaste åren har Tantogårdens BGK varit i final och så även detta år. Den här gången blev motståndet tuffast möjliga och de fick se sig besegrade med endast 1 slag av Tyresö BGK.

Dagen har bjudit på flera mycket jämna matcher. Av de totalt 16 spelade matcherna avgjordes 5 stycken med endast 1 slags skillnad och ytterligare 2 matcher fick avgöras i sudden.

En av de matcherna som behövde avgöras i sudden var den i 8-delsfinalen mellan de båda lagen från Gullbergsbro BGK. Där avgjordes det på bana 3 och det blev det "unga laget" (om jag får kalla dem så) som fick lov att spela vidare i kvartsfinalen och där spelade de sitt bästa lagvarv med 21,5 i snitt och tog sig alltså till semifinalen. Här blev dock Tyresö lag 1 för svåra och det blev istället match om bronset för killarna.

Tantogårdens BGK lag 1 kunde ganska komfortabelt ta sig till semifinal. Väl där blev det istället väldigt tufft ända in till slutet innan Tantogården kunde pusta ut innan finalen efter att ha besegrat Uppsala BGK:s lag 1 med endast 1 slag.

Bronsmatchen spelades alltså mellan Gullbergsbro och Uppsala där Uppsala storspelade och fick till ett lagsnitt på 20,25 och därmed tog hem bronset. 

Finalmatchen mellan de båda Stockholmslagen från Tantogården och Tyresö blev en nervkittlande kamp! Även jag som befann mig 50 mil från spelplatsen kunde känna stämningen i hallen medan resultatsidan uppdaterades. 

Jag fick i kväll en telefonintervju med Magnus Westerberg, som ingick i det segrande laget och han säger så här när jag bl a ställer den klassiska frågan,

Hur känns det?
- Det här var JÄTTEROLIGT!

Ni har spelat väldigt jämnt i laget under hela finaldagen. Har det känts tryggt med gänget?
- Ja det har känts stabilt och idag klev alla fram och spelade riktigt bra.

Kan du berätta om matcherna under dagen fram till finalen?
- Vi fick en tuff första match mot Skoghall där Mellqvist spelade riktigt bra fram till bana 17. Det är tufft när det är så jämnt på EB och varje slag kan betyda fortsatt spel eller åka ut. Vi klarade oss med minsta möjliga marginal till kvartsfinalen och sedan så flöt det på.
Finalmatchen blev otroligt jämn och det var spännande in till slutet och vi kunde avsluta som vi inledde dagen, med en vinstmarginal på 1 slag!

- Vi har vunnit Svenska cupen en gång tidigare i Sundsvall 2012 men då på filt. Så det här var väldigt kul. Att ta hem segern på EB mot ett elitserielag känns stort, det måste erkännas!
Det har varit en väldigt rolig helg. Vi är en ganska liten klubb men har ändå ett 10-tal riktig bra spelare. Med tre deltagande lag så var det kul med ett så stort gäng på plats som under finalmatchen kunde heja fram oss!

Tack för en spännande dag alla deltagande lag och stort GRATTIS till medaljörerna!

Länk till resultaten 

Foton från finaldagen

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png