Hoppa till sidans innehåll

Tyskarna för svåra i finalen

02 MAR 2013 18:51
Sverige 1 hade häng men nådde inte ända fram
  • Skapad: 02 MAR 2013 18:51

Sverige 1 hade finalplatsen i egna händer och efter att ha besegrat Tyskland 2 i sista matchen var det också i praktiken klart.

I finalmatchen hängde Sverige med länge mot det starka tyska laget och hade chans att gå ifatt mot slutet. Den chansen tog inte laget och sedan rann det iväg lite efter det. Tyskland vann till slut med fem banor.

Förbundskaptenen vill berömma hela Sverige 1 för en gedigen insats och han lyfter framförallt fram Josefin Hanssons fina internationella debut. Hon gjorde en avgörande insats när laget säkrade en finalplats i sista matchen. Strandberg är hade, förutom Sara Karlssons fina individuella insats, hoppats mera på  Sverige 2 som blev en liten besvikelse. Laget slutade sist.

Resultat grundspel

Resultat finalspel

-----------------------------------------------------------------------------------

130202

Sex varv har nu avverkats i U23-landskampen i Mannheim.

Sveriges lag ett har tagit nio poäng och ligger med detta tvåa efter Tysklands suveräna förstalag. Tävlingen går ut på att vinna banor och Sverige har lyckats bra att anpassa sig efter spelformen. Trots att flera lag har bättre slagsnitt så har Sverige tagit poängen. "Det har känts stabilt" säger förbundskapten Jan Strandberg. "Vi har haft bra koll på matcherna. I matchen vi spelade oavgjort ledde vi med tre banor i slutet på matchen så där känns det lite surt att vi förlorande poäng" fortsätter Strandberg.

Vinner Sverige 1 sista matchen mot Tyskland 2 är man klara för final mot Tyskland 1. Klarar man inte detta får man bland annat lita på att kompisarna i Sverige 2 slår Schweiz. Även Österrike 1 kan ta sig förbi Sverige men har svårt motstånd i sista matchen.

Individuellt började Filip Johansson mycket bra, vilket träningen indikerat, men föll tillbaka något. Men trots lite sämre spel på slutet har han utmärkta 21,7 i snitt. Istället blev det Eirik Seljelid som klev fram och blev med 21,3 bäste svensk första dagen. Även Sara Karlsson har spelat mycket bra efter ett lite tyngre förstavarv.

Efter ett avslutande grundspelsvarv spelar ettan och tvåan final, trean och fyran spelar om tredjepris osv.

Resultat

Tidigare artikel

130301 Dags för U23 landskamp

Skribent: Bengt Svensson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png