Hoppa till sidans innehåll

U23 CHALLENGE SPELAS I HELGEN

24 MAR 2017 14:38
I år spelas U23 Challenge på hemmaplan i Sverige och det är 5 lag från 3 länder som deltar.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2017 18:11

Mästerkapet genomförs på Asarums bangolfanläggning och i år har Sverige med två lag i mästerskapet. Övriga länder är Tyskland som också har två lag och så Portugal med ett lag.

U23 är en lagtävling där man spelar om banvinster. Alla möter alla på lördagen och på söndagen spelas finalspelet i form av cupspel. Det kommer även att delas ut individuella priser.

Förra året spelades U23 i Porto i Portugal och då tog det svenska laget hem guldmedaljen efter en jämn kamp mot Tyskland. I år har vi som sagt två lag med och det återstår att se om båda lagen kan hävda sig mot de övriga. 

Svenska lagen består av Tom Karlsson Forsberg, Alexander Dahlstedt, Simon Levander, Sebastian Ekängen, Andreas Ekängen, Elias Zachariassen, Felicia Vikström och Elisabeth Brandt. Coachar dessa spelare gör Lars Kvael och Fredrik Tagesson.

Det ser stabilt och säkert ut hittills under träningsdagarna och svenskarna är optimistiska och har en glad och lättsam stämning.
- Självklart är vi här för att ta guld och vi har alla förutsättningar att gör det, säger Elias när jag får en kort kommentar från honom. 

Jag fick även en pratstund med Tysklands och Portugals coacher.
- Det kan bli tufft i år. Sverige vann ju förra året och nu är de på hemmaplan, men förhoppningsvis kan vi ge dem en match. Vi är glada att Lukas har varit här och spelat tidigare, säger Torsten Schück som är Tysklands coach.
Portugiserna är väldigt glada och förväntansfulla. De tycker det är en fantastisk anläggning och att det finns flera knepiga banor här.
- Motståndet blir hårt men vi har inte åkt så här långt för att inte kämpa, säger André Silva som coachar det portugisiska laget. 

Träningen är alltså i full gång i skrivande stund och den blir alltmer fokuserad för varje timme. I kväll invigs mästerskapet av Ulf Hansson då det kommer att bjudas på laggemenskap och trevligheter.

Photos

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png