Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johanna Lindoff

UNGDOMSLÄGER I MALMÖ

22 JUN 2017 09:01
Himmelsblått, även över Malmö BGK.
  • Uppdaterad: 22 JUN 2017 16:22

RUJK arrangerade ett ungdomsläger på Malmö BGK:s anläggningar ute på Bulltoftas rekreationsområde över 4 dagar, söndag 18 juni till onsdag 21 juni. Lägrets klippa och organisatör, Charlotte Dybro hade stor hjälp av Herr & Fru Lindoff i Malmö BGK samt övriga ledare och föräldrar att se till att lägret fungerade så bra som möjligt med program, transporter, mat m.m.

De första dagarna var det strålande väder, kanske nästan för bra då största fokuset blev istället att dricka vatten och ta på solskydd än att träna bangolf. Som tur var blev vädret något mildare och blåsigare de två sista dagarna.

Lägret lockade 33 st deltagare, vilket är en klar minskning från ifjol, vilket kan bero på olika faktorer som t ex andra evenemang som krockar. Vi får istället hoppas på att de andra kommer till Ungdoms-SM i Malmö som spelas den 10-12 aug. Glädjande var att det var hela 12 st tjejer med på lägret eftersom det annars känns tunt på den fronten inom bangolfen.

Under måndageftermiddagen kom även kommande USM-domare, Susanne Nielsen på besök och träffade ungdomarna i 4 olika grupper och berättade om bangolfregler och hur hon kommer att döma på kommande mästerskap.

Två av dagarna fanns även Elias Zachariassen till hjälp för våra ungdomar och Elias hade även en punkt i programmet där han berättade om sin bangolfkarriär och efteråt fick barnen ställa frågor till honom. Detta var nog den stund då deltagarna verkligen satt fint, tysta och lyssnade på föreläsaren.

Vi hann med en hel del annat på lägret förutom att träna EB och filt, som t ex Frågesport (där föräldrarna briljerade igen), Brännboll, "Mästarnas Mästare", Spiktävlingar, Speedtävling och kanske det mest populära, närmligen poolen på hotellet.

Det blev ganska intensiva och fullspäckade dagar, men ändå förvånadsvärt lite gnäll från deltagarna då poolen lockade mer under de varma dagarna. Annat var det med de vältränade ledarna/föräldrarna som klagade lite över träningsvärken dagen efter brännbollen.

Som avslutningsvis på lägret spelades ett kombivarv (1 st filt + 1 st EB) uppdelade i 3 olika klasser samt en lagtävling. I lagtävlingen segrade lag 6 som bestod av Alva Öhman, Alexander Z Sandback, Filip Björklund, Erik Nilsson och Johanna Lindoff. I de individuella klasserna segrade Isac Östman, Örnsköldsviks MGK i klass 3 på 93 slag, Filip Björklund, Tantogårdens BGK i klass 2 på 74 slag och Alexander Malina, Sjövikens IF i klass 1 på 64 slag efter sudden mot hemmasonen, Jonathan Lindoff.

Bilder Ungdomslägret

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png