Hoppa till sidans innehåll

UNGDOMSLÄGER I UMEÅ

21 JUN 2016 18:03
Ungdomslägret i Umeå har avverkat halva tiden
  • Uppdaterad: 21 JUN 2016 18:39

Vi kan glädjande meddela att det finns ungdomar inom bangolfen. Jo, Ni läste rätt, sakta med säkert så börjar det öka bland ungdomar inom bangolfen. Det finns några få klubbar som har en bra ungdomsverksamhet och fler som är på gång.

Årets läger som arrangeras av RUJK med framför allt Carina Lindström som stor organisatör har lockat hela 53 st deltagare(varav 17% är juniorer, medan resterande är ungdomar). Majoriteten av deltagarna är födda mellan 2004-2006. 

Norrland, med klubbar som Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Sollefteå är de som "levererar", men sedan har vi även en Skånsk klubb som sticker ut med hela 8 st deltagare, nämligen BGK Linjen. Övriga klubbar som finns representerade är Tantogården, Malmö, Växjö, Nyköping, VK-78, BGK Elit, Olofström, Asarum, Skoghall, Södertälje, Trollhättan, Tyresö och Uppsala. 

Lägret har delats in i två grupper utifrån en blandning av både ålder, träningsvana och behov av stöd. Det har blivit en hel del träning på både EB- och Filtbanorna, men vi har även hunnit med en del annat som uppstartsaktivitet, föräldramöte, notationer. Idag blev det lite olika fria aktiviteter att välja på. De flesta från Linjen trotsade kylan och valde att åka och bada tillsammans med några av sina nyfunna vänner. När det gäller bangolfen, finns här några spelvarianter/bollval som inte tillhör vanligheterna på vardera underlag. Det gäller bana 16 på båda anläggningarna, där de flesta på EB:en spelar en kanonboll på Mosbrickan och på filten är det lättast med en klickerboll på Uppsamlaren. 

På tisdagen blir det mer träning samt bollkunskap, sedan avslutas dagen med en roligare aktivitet. Sista dagen blir det en tävling under onsdag förmiddagen, innan de flesta sätter sig på tåget ner till sydligare 

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png