Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson Anders Olsson

UPPSALA HÅLLER UNDAN

14 JUN 2015 16:44
Andra omgången i årets Elitserie spelades på betongen i Skoghall. Hemmalaget hade förhoppningar att krypa närmare eller rent av ikapp ledande Uppsala men båda lagen tog 13 poäng genom en oavgjord sista match och Uppsala håller sin 2-poängs ledning.
  • Skapad: 14 JUN 2015 16:44

Skulle Uppsala utan Carl-Johan Ryner kunna hålla sin ledning
i Elitserien på värsta konkurrentens hemmaplan, på betongen i Skoghall. Det var
väl frågan man ställde sig inför helgens omgång.

Både Skoghall och Uppsala spelade planenligt starkt och vann båda sina sex inledande matcher. Möjligtvis var marginalerna i vinsterna lite mindre än man kunde tro men inför sista matchen dessa två emellan var det en klar seriefinal. Vinst för Skoghall och de skulle vara ikapp Uppsala inför sista omgången.

Seriefinalen var jämn men Skoghall kopplade ett lite grepp. Med några banor kvar för de sista spelarna ledde Skoghall med 4 slag. Men Uppsala gav inte upp och Fredrik Persson och Lars Brown spikade 16,17 och 18 som fyra och femma i laget och lyckades på det sättet ta in försprånget och se till att matchen slutade 133-133. Därför lyckades Uppsala hålla kvar sin tvåpoängsledning och även utöka försprånget i slag från 9 slag till 27 slag.

Sista omgången spelas på Kungälvs ganska lättspelade EB så det skall mycket
till om Skoghall skall komma ikapp på slag, utan Uppsala måste nästan förlora
mer än en match den helgen för att Skoghall skall ha en chans.

Efter de två i toppen spelade Tantogården en bra betongomgång och tog 10 poäng. Laget ligger nu i ett litet vakuum på tredje plats med sju poäng upp till silver och sex poäng ner till fjärdeplatsen. Fyra till sexa ligger ny Tyresö, Södertälje och Jönköping på 12, 12 respektive 11 poäng. Dessa tre har nu bra möjligheter att spela kvar även nästa år eftersom Kungälv och Örebro sladdar betänkligt på fem respektive 2 poäng.

Individuellt bäst blev Uppsalas Anders Olsson på fina 25,7 slag i snitt. Tätt efter kom Dan Trulsson, Tantogården endas ett slag efter. Flera blå varv noterades bland annat två 22-varv av Marcus Larsson, Uppsala och Stefan Viberg, Örebro. Stefans 22 kunde blivit lägre då han låg 13 hemma efter 14 banor.

I division ett Norra så är det spännande i toppen med Sundsvall och Eskilstuna på 22 poäng och Nyköping på 20 poäng. Nyköping hade osedvanligt flyt i sina matcher och vann 6 av sju matcher på seriens näst sämsta slagantal i omgången. Eskilstuna som tog 10 poäng hade 86 slag bättre på sju matcher och Sundsvall som också tog 12 poäng hade hela 116 slag bättre än Nyköping. Trotts detta är Nyköping nu med och slåss om en Elitserieplats när sista omgången spelas på Skoghalls Betong i Juli. Bäst individuellt här var Mikael Nieminen, Sundbyberg på 33,3 slag i snitt på Skönsbergs svåra filt.

I division ett Södra tog Askim chansen att rycka i toppen på hemmaplan på betongen. Enda plumpen i protokollet kom i näst sista matchen mot Sjöviken. Askim leder nu fyra poäng före Kungälv 2. Sjöviken skuggar ytterligare två poäng efter Kungälv 2. Serien känns fortfarande som den lever på Askim har sitt sämsta underlag kvar med filten i Perstorp i Juli. Med flera filtlag från södra delen av Sverige i serien känns det som att det kan bli en rysare i slutet hur detta slutar, men grundtipset får nog bli att Askim tar hem detta. Bäst i blåsten i Askim var Tony Nilsson, Olofström och Thomas Sennerby, Gullbergsbro på 27,7 i snitt. Den senare tog nog ett stort steg mot att ta en plats i Augustis oldtimersmästerskap med sitt fina resultat i helgen.

Resultat Elitserien

Resultat Div 1 Norra

Resultat Div 1 Södra

 

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png