Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Josefsson Uppsala sex raka EC guld!

UPPSALA LEKTE HEM SJÄTTE RAKA SEGERN I EUROPACUPEN

03 OKT 2015 16:33
Sänkte sitt eget världsrekord! Skoghall på silverplats.
  • Skapad: 03 OKT 2015 16:33

Uppsala BGK hade inga som helst problem att ta sin sjätte raka Europacupseger. Uppsala har nu totalt åtta segrar i Europacupen och kan utan tvekan kallas för bangolfens Real Madrid. Real Madrid tog sin första seger i dåvarande Europacupen säsongen 1955/1956. Därefter tog man fyra raka titlar. Totalt har man nio titlar i fotbollens Europacup och Champions Leauge. Det är väl inte helt rättvist att jämföra bangolf med fotboll, men med tanke på att Uppsala tog sin första seger 2007 och redan är uppe i åtta segrar så gör jag det ändå.

Uppsala startade upp finaldagen med en bra 165 runda och plockade ytterligare två slag på Skoghall.
Under gårdagen så skrevs det på Appelschas Facebooksida om Uppsalas världsrekord på 157 slag. En kommentar var att det skulle stå sig i evigheters evighet. Fredrik Persson svarade lite kaxigt på detta inlägg att det förmodligen bara skulle stå sig tills idag. Fredrik hade en blinksmiley efter sitt inlägg men tydligen hade han fog för att sticka ut hakan. Uppsala sänkte nämligen sitt eget världsrekord under den andra rundan till fantastiska 155 slag! (25,83 i lagsnitt). Sista rundan defilerade man i mål på 159 slag och en seger med hela 60 slag före Skoghall! Uppsala hade alla sex spelare i laget bland de tio bästa på raka listan. Detta kryddat med världens bäste bangolfspelare Carl-Johan Ryner som ankare gör de närmast oslagbara. Carl-Johan avslutade tävlingen med en 24 runda och landade därmed på närmast magiska 25,0 i snitt.

C-J 2
Bilden: Carl-Johan Ryner världens bäste bangolfspelare, magiska 25,0 i snitt

Skoghall svarade för en mycket bra finaldag med fina 27,6 i lagsnitt på det två finalvarven. Därmed hade de inga som helst problem med att hålla Hardenberg bakom sig på behörigt avstånd. Avståndet ner till de tyska mästarna blev till slut hela 19 slag. I Elitserien kändes det som att Skoghall närmat sig Uppsala rejält under den gångna säsongen. Men det är skillnad att möta Uppsala hemma i serielunken och att matcha dom internationellt när de spelar som hungriga vargar. En som verkligen fick sitt internationella genombrott i denna tävling var Filip Johansson. Filip var tvåa på raka listan (12 slag bakom C-J) på jättefina 26,5 i snitt.

Gullbergsbros damer hade inför dagen ett visst hopp om att kunna blanda sig i medaljstriden då avståndet dit inte var helt omöjligt. Dessa förhoppningar grusades direkt då man återigen gjorde en riktigt dålig morgonrunda på 109 slag. Bortsett från dessa två dåliga rundor gör ändå laget en stabil insats men det krävs lite extra för att vara med och fightas om seger och medaljer. Europamästarinnan Linda Lundberg bäst i laget på  31,3 i snitt.

Damtävlingen vanns helt överlägset av Mainz, Tyskland. De vann med hela 35 slags marginal till det andra tyska laget Göttingen. Mainz hade dessutom råd att ha sin klart bäste spelare Anne Bollrich som reserv genom hela tävlingen. Anne som snittade 28,4 var dessutom överlägset bäst av samtliga damer. MGC ASKÖ Herzogenburg hade inför sista rundan 5 slag tillgodo på Göttingen. Men då klev tyskornas rutinerade ankare Bianca Zodrow in i handlingen och avgjorde med en 26 runda.

Uppsala Mainz
Bilden: Vinnarna EC 2015 i Appelscha, Uppsala och Mainz Foto: Lars Josefsson
 

Resultat EC 2015 Appelscha

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png