Hoppa till sidans innehåll
Anders Wiklund, Uppsala

UPPSALA PÅ VÄG MOT SJÄTTE RAKA EFTER STORSPEL

01 OKT 2015 21:40
Startade upp dagen med en världsrekordrunda på 26,17 i lagsnitt
  • Skapad: 01 OKT 2015 21:40

Tävlingsdag 2

Uppsala BGK har kopplat ett järngrepp om Europacupen 2015. Laget startade upp med en världsrekordrunda på 157 slag (26,17 i lagsnitt). Trots att Skoghall spelade bra tappade man hela 13 slag på demonerna från Uppsala. Skoghall sänkte tre slag under andra rundan (167 slag) men tappade ändå ytterligare två slag. Uppsala mattades något under dagens tredje runda och landade på 171 slag. Skoghall gjorde här en riktigt dålig runda 190 slag och tappade därmed ytterligare 19 slag. Skoghall är efter dagens spel hela 41 slag efter Uppsala. Carl-Johan Ryner visar än en gång vilken fantastisk bangolfspelare han är. Makalösa 24,6 i snitt på fem spelade rundor är helt i en klass för sig. C-J är hela 11 slag bättre än tvåan på raka listan Skoghalls Filiph Svensson!

Skoghalls talesman Ulf Kristiansson lovade ju igår på bangolf.se att man skulle ge allt för att inte släppa iväg Uppsala, utan verkligen försöka att ge upplänningarna en rejäl match.Tyvärr för Skoghalls del kan man konstatera att klasskillnaden mellan lagen fortfarande är stor. För Skoghalls del gäller det nu att försöka rädda andraplatsen. Detta kan bli nog så svårt då jagande Hardenberg nu bara är sju slag bakom Värmlands stolthet.

Gullbergsbros damer svarade för en riktigt fin andra dag. Man inledde starkt med två rundor på 91 respektive 90 trots en lite sämre avslutning på 102 slag klättrade laget ändå upp på den sjätte och sista finalplatsen. Avståndet upp till andraplatsen bakom suveränerna från Mainz, Tyskland är inte mer än åtta slag. Två bra avslutningsrundor imorgon kan mycket väl räcka till medaljplats.

 

Resultat EC 2015 Appelscha

----------------------------------------------------------------------

Tävlingsdag 1

C-J

Bilden: Carl-Johan Ryner King of Felt FotO: Lars Josefsson

Det blev en lång dag då Europacupen startade i Appelscha Holland. Spelet avbröts kl.19.00 och då var det bara några herrar som hade kommit i mål på tredje varvet. Spelet fortsätter där det avslutades kl. 8.00 imorgon bitti. Inget är sagt än så länge om att korta ner antalet varv. En möjlig lösning är att spela varv sex innan finalvarven på lördag.

Inte helt oväntat så leder Uppsala Europacupen efter fösta dagens spel. De sjufaldiga mästarna satte tonen redan första varvet där Carl-Johan Ryner avslutade med en fantastisk 22 runda. C-J hade då ändå en trea på bana 15 (blixten).
Carl-Johan var ganska nöjd med lagets insats inledningsdagen men tyckte att det fanns en hel del saker som kunde förbättras resultatet till trots. Uppsala leder sju slag före Skoghall som i sin tur har två slags marginal ner till trean Hardenberg.

Skoghalls Ulf Kristiansson berättar för bangolf.se att många i laget inte var alls nöjda med dagens spel. Ulf konstaterar samtidigt att de är nöjda med att de ligger 2:a trots att spelet inte fungerat fullt ut. Ulf lovar också att laget ska kriga in i det sista och att målet nu är att inte släppa iväg Uppsala för mycket utan att möjligheten finns kvar att jobba ikapp när det börjar dra ihop sig på allvar.

Tyngre gick det för Gullbergsbros damer. Laget fick en riktig mardrömsstart med en runda på 111 slag (37,0 i snitt). Trots en rejäl uppryckning med två 96 rundor så ligger göteborgstjejerna utanför finalspelet på sjunde plats. Coach Lars Josefsson berättar att nu är det primära målet att plocka in de 11 slag som man ligger efter finalplats.  Lyckas man med detta så finns det stora möjligheter att ändå kunna blanda sig i medaljstriden då det är väldigt jämnt mellan lag 2-6.

 

Resultat EC 2015 Appelscha

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png