Hoppa till sidans innehåll

UPPSALAS 10:E RAKA SEGER

24 AUG 2019 16:51
Uppsala tog idag sin 10:e raka seger i Champions League, tidigare benämnd Europacupen!
  • Skapad: 24 AUG 2019 16:51

Vi lyfter på hatten, liksom alla övriga här hemma och på plats i österrikiska Voitsberg, för Uppsala BGK:s seger.

Det är minst sagt imponerande! Klubbens 12:e seger och alltså den 10:e raka. Alla har förstås respekt för detta fantastiska lag och nervpressen kan säkert vara stor för många. Ett par lag lät sig inte tillåta några nerver och bjöd hårt motstånd och det var tyska BGS Hardenberg-Pötter och Skoghalls BGK. Efter första dagens 4 varv var Hardenberg i ledningen med 651 slag följda av Uppsala endast 1 slag bakom. Skoghall var tätt inpå med 656 slag.

Under denna första tävlingsdag fick vi uppleva flera rekord och därtill världsrekord. BGS Hardenberg-Pötter krossade världsrekordet för 6-mannalag på filt, vilket tidigare var 155 slag på ett varv satt av Uppsala. Det nya världsrekordet är nu 143 slag!

Det 25-åriga rekordet över fyra raka varv var 98 slag (satt av Andreas Schallner vid EM i Thessaloniki 1994) och detta slogs nu av Filiph Svensson, Skoghall då han gick på 95 slag (23/26/25/21) första dagens 4 varv.

Andra dagen var otroligt jämn och spännande att följa här hemifrån. Topplaceringarna bytte ägare snabbt då det bara skiljde något slag mellan lagen under dagens gång. När de fyra varven var spelade så var nu Uppsala i ledning med 1301 slag följda av Hardenberger på 1305 slag. Skoghall hade halkat efter några slag och slutade på 1315 slag, dock med ett rejält försprång mot bakomliggande lag.

Så var det dags för finaldagen och de tre avslutande varven. Uppsala och Skoghall fortsatte ånga på medan Hardenberger drog på sig lite fler slag när de dagens första varv gick sitt högsta och tappade 15 slag mot Uppsala. Uppsala hade nu greppet och det släppte de inte utan kunde gå segrande ur tävlingen och ta hem Champions League (Europacupen) för 10:e året i rad med resultatet 1781 slag, 24 slag före silvermedaljörerna. Och till silvermedaljen gratuleras Skoghall! Mycket stark insats av laget som verkar ha haft nerverna under kontroll (till skillnad mot mig som knappt vågade uppdatera resultatsidan).  Det var oftast exakt lika eller endast 1 slags skillnad mellan Skoghall och Hardenberger men till slut så stod det alltså klart att silvret var Skoghalls med 2 slags marginal.

Just innan publicering fick jag kontakt med Carl-Johan Ryner i segerlaget som säger så här om känslorna efter prisutdelningen.

Carl-Johan Ryner, Uppsala BGK
- Det är riktigt skönt att vi klarade av det som de flesta förutsatte att vi skulle göra. Personligen känns det extra skönt eftersom jag spelade som en mindre påse nötter större delen av tävlingen, men jag har fantastiska lagkamrater som presterade helt otroligt. Totalt på träningen hade vi 28,76 och nu fick vi ihop 26,96, det är en större sänkning än vad vi brukar göra. Det var inte så stor seger som det visar i slutställningen, det krävdes fullt fokus in i mål. Hardenberg ledde faktiskt en kort tid under varv 9, men sen pendlade det mellan 10 och 15 slags ledning mot andraplatsen. Läget som vi satt oss i efter första dagen var något vi var förberedda på att det kunde hända på den här filtanläggningen, men sista dagens spel är precis som vi ska prestera som lag; när en spelare tappar på en bana så tar två spelare på andra banor. En grym laginsats över hela laget!

Under denna spännande tävling mellan herrlagen har jag givetvis även följt damlaget. Under tävlingens gång var de också uppe och nosade på medaljplatserna och det såg lovande ut ett tag. Dock halkade de ner till 6:e plats inför finaldagen men finalvarv skulle det bli. 
Mycket starkt spel under finaldagen och lagets bästa varvresultat sattes sista varvet (68 slag). Det starka spelet resulterade i att plocka på framförvarande lag och det blev till slut en 5:e plats, bara 1 slag från fjärde platsen. Bra kämpat tjejer!
Jag fick en kort kommentar från Johanna Lindoff som när jag gratulerade till starkt spel och en fin 5:e plats säger: - Jag är nöjd med lagets insats, vi har verkligen kämpat!

Fler kommentarer kan komma att läggas in i efterhand och så även fler foton från prisceremoni.

Resultatlänk från Champions League Final 2019

Fotolänk

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png