Hoppa till sidans innehåll

UPPSALA TOG HEM BÅDA GULDEN I MATCHSPELET

02 JUL 2019 02:00
De nyblivna svenska mästarna i matchspel är båda spelare från Uppsala BGK och heter Karin Olsson och Carl-Johan Ryner!
  • Skapad: 02 JUL 2019 02:00

Matchspelet började som en solig och ganska blåsig tävling där det var rejäla vindbyar som kanske ställde till det för en och annan spelare. När kvartsfinalerna skulle starta för de 8 spelarna i herrklassen stod så mycket som 5 herrjuniorer redo vid banorna. Av dessa spelade sig Jonathan Rydberg, Olofström och Erik Nilsson, Linjen sig, där båda fick se sig besegrade av Carl-Johan Ryner, Uppsala och Patrik Jönsson, Jönköping. Jonathan gav dock Calle en tuff match som stod 3-3 efter 18 spelade banor och matchen fick avgöras i sudden. 

Till damernas semifinal spelade Carolin Svensson från Tyresö sig, genom att slå ut gårdagens segrare i damklassens slagspel, Marielle Svensson med 4-1. Det här var en imponerande insats eftersom Carolin är ganska ny spelare och endast spelat 5 EB-tävlingar tidigare. Men hon är en riktig tävlingsmänniska med ett imponerande lugn och enorm fokusering, dessutom positiv och glad och trevlig att ha som motståndare (vilket jag själv fick erfara när hon var motståndaren i 8-delsfinalen).
I semifinalen skulle det bli ett lika tufft motstånd för Carro som då ställdes mot Annelie Lundell, Malmö. Men Carro fortsatta sitt spel och kunde ta hem segern med 7-3 och alltså ladda för finalen som skulle sändas av SVT.

När SVT var på plats med sin utrustning så hade bronsmatcherna redan startat. För damerna var det en uppgörelse mellan Jennifer Göransson, Tantogården och Annelie Lundell, Malmö och här spelade Jennifer hem bronset med 6-3.

Herrarnas bronsmatch spelades mellan Jonathan Rydberg, Olofström och Erik Nilsson, Linjen. Här höll Erik hårt i sin enpoängsledning och gick segrande ur striden.

Guldmatcherna startade i stekande sol och kraftig blåst. Carro skulle nu ta sig an den rutinerade Karin Olsson från Uppsala. Nu blev det en del "på-kopp-kanten"-bollar för Carro och Karin spelade säkert hem guldet med 5-0.
Herrarnas match mellan Carl-Johan Ryner och Patrik Jönsson var väldig, väldigt jämn. När spelarna var på bana 12 kändes de mörka molnen oroväckande nära och på väg mot anläggningen lite för snabbt. Så när förste man spelat bana 14 kom regnet och det gjorde det med besked! Störtregn och stormbyar med inslag av åskmuller. Domaren avbröt spelet och därmed även SVT:s sändning vilken senare skulle fortsätta i SVT Play.
Banorna preparerades med handdukar och parasoller och i sekreteriatet följde man radarbilderna för att hålla koll på när spelet skulle kunna startas igen. När så regnet var över så blev det en febril aktivitet och här visade både spelare, arrangören och publik ett stort engagemang och det torkades och bars tält till banorna. 
Calle och Patrik kunde fortsätta spela och det gjorde de som om ingenting var annorlunda, men det undgick ju ingen av åskådarna att det här var en mycket speciell situation. Det jämna spelet fortsatte och matchen fick avgöras med sudden där Calle spelade hem segern.

När Svenska Bangolfförbundets ordförande Leif Nilsson och Malmö BGK:s ordförande Stefan Lindoff stod redo vid prispallen så sken solen igen! 

Segerintervjuer hölls med Carl-Johan och Karin av SVT och det var nöjda, glada och stolta klubbkompisar!

Tack Malmö BGK och alla deltagare för en fantastiskt väl genomförd SM-tävling och GRATTIS till alla pristagare och främst alla nya Svenska Mästare!

Resultatlänk Matchspel 2019

Foton från Matchspelet

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag Bangolf 4 2021 hemsida.pngExtramaterial.
Finns inget extra material i denna tidning.
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png