Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans

UPPSALA VANN ELITSERIEN

23 JUL 2017 17:29
När två omgångar återstod vid helgens avslutande omgång av årets Elitserie på Jönköpings nya betongbanor såg Skoghall ut att försvara förra årets guld. Men det är inte slut förrän sista bollen slagits.
  • Skapad: 23 JUL 2017 17:29

Jönköpings nya betongbanor visade sig vara klart utslagsgivande. Med flera låga varv som 23 och 24 så visade det sig att det gick att gå riktigt lågt, men det var även många röda varv och lagresultat. Helgen började lite som förväntat med Skoghall och Uppsala som vann sina respektive matcher. Dock hade Skoghall rejält med tur i matchen mot Jönköping som hemmalaget slog bort på banorna 15 och 16. Dessa två banor skulle visa sig mycket utslagsgivande under helgen. Skoghall kunde turligt vinna matchen mot Jönköping med 1 slag på höga 150 slag och där trodde nog många att serien var avgjord.

Inför sjätte omgången så hade Uppsala fortfarande 4 poäng att hämta in mot Skoghall. Uppsala spelade mot Haga och fick en enkel resa och vinst med hela 28 slag. Skoghall hade en betydligt tuffare uppgift i att möte Tyresö som genom bra spel i helgen var uppe och utmanade Kungälv om bronset.

Efter en tät match i början kopplade Skoghall ett rejält grepp om matchen i mitten och spelade för guldet om ledningen skulle kvarstå. Men med några banor kvar så visade sig bana 15 och 16 återigen bli avgörande. Denna gången var det Skoghall som fick bita i det sura äpplet. Skoghalls andragubbe fick 3-7-3 på banorna 15-17, med ett byte på bana 16 och tappade 8 slag mot Tyresös man. Detta gjorde att Tyresö vände matchen och vann med 4 slag. Så helt plötsligt fick Uppsala chansen att spela om guldet i sista matchen mot Skoghall. 

I den matchen räckte det med vinst för Uppsala eftersom man hade klart bättre slagantal. Matchen var länge mycket jämn med 1-2 slag upp för Uppsala. Matchen avgjordes på de 4 sista banorna där Uppsala hade totalt 28 slag på 20 banor mot Skoghalls 34 slag. Med detta slutliga ryck vann Uppsala seriefinalen med 139-149 och därmed även SM-guld.

Brons tog Kungälv efter att ha slagit Tyresö i en helt avgörande match med 150-163. Femma blev Tantogården och sexa blev Jönköping. Haga och Örebro får lämna serien till nästa år.

Den raka listan domineras av Uppsala med Carl-Johan Ryner som totalbäst:

1. Carl-Johan Ryner, Uppsala 26,4
2. Lars Brown, Uppsala 27,3
3. Ulf Kristiansson, Skoghall 27,6
4. Fredrik Persson, Uppsala 27,6
5. Anders Olsson, Uppsala 27,6

I division 1 Norra vann till slut Södertälje på sin hemmaplan genom att besegra Skoghalls andralag i seriefinalen. Båda lagen var överlägsna de andra lagen och hamnade båda på 36 poäng. Södertälje var dock något bättre slagantalsmässigt med 8 slag bättre över hela säsongen. Södertälje tar därmed steget upp i Elitserien igen nästa år. Bäst individuellt var Södertäljes nyförvärv Robin Andersson på 23,3 i snitt.

I division ett södra hade Sjöviken ett bra utgångsläge med serieledning och hemmaplan på den svåra eterniten i Hässleholm. Tävlingsledningen befarade regn på söndagen så man beslöt att spela alla matcher på lördagen.  Då värsta rivalen Gullbergsbro förlorade 3 matcher i helgen kunde Sjöviken kosta på sig att förlora 2 matcher och ändå vinna serien med 4 poäng. Även om Gullbergsbro hade vunnit den avslutande seriefinalen mot Sjöviken hade det inte räckt eftersom Sjöviken hade klart bättre slagantal. Sjöviken tar liksom Södertälje steget återigen upp i Elitserien nästa år. Bäst i Hässleholm i helgen var Askims Fredrik Wallin med imponerande 22,3 i snitt.

Resultat Elitserien
Resultat Div 1 Norra
Resultat Div 1 Södra

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png