Hoppa till sidans innehåll

UPPSALA VANN EUROPACUPEN

19 AUG 2017 17:51
Det blev stora svenska framgångar när Europacupen för klubblag avgjordes under lördagen i Italienska Algund.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2017 11:36

Uppsala var storfavoriter på förhand på herrsidan som regerande mästare och denna gång dessutom på filt. Men att Uppsala så fullständigt skulle krossa allt motstånd var kanske mer överraskande. Marginalen ner till det andra svenska laget Skoghall var hela 125 slag, vilket är 1,9 slag per varv och person. Den endag gången som en liknande segermarginal kan registreras var när Uppsala vann Europacupen på filt i Munktell 2007 på både herr och damsidan. Den gången var marginalen än värre med 2,3 slag varv och person på damsidan och hela 3,2 på herrsidan. Detta var Uppsalas åttonde raka vinst och sammanlagt har man nu som första herrlag tio titlar, tagna på 11 år.

Det finns många vinklar på hur fullständigt överlägsna Uppsala var, men kanske mest tydligt är att de fem bästa på den raka listan var från Uppsala. Bäst av alla blev till slut Carl-Johan Ryner som spurtade förbi Andreas Cederholm på den sista dagen. Ett imponerande snitt på 27,8 på Carl-Johan på det ganska knepiga filtbanorna i Algund är imponerande. På tredje plats på den individuella listan hittar vi Fredrik Persson som passade på att slå banrekordet med 23 slag två gånger på de 4 sista varven.

I skuggan av Uppsala var Skoghall nästan lika klara tvåor med en marginal ner till tjeckiska Olomouc på 60 slag. Bäst i Skoghall var Filiph Svensson. Även Olomouc var väldigt klara på tredje platsen med 72 slag ner till tyska Mainz som precis slog Askö Wien för att ta fjärde platsen. Noterbart är att bästa tyska lag inte ens fick medalj och att de är 257 slag efter vinnarna Uppsala.

På damsidan inträffade det en rejäl skräll. Förra årets sexor från tjeckien, DGC Bystrice pod Hostynem, vann denna gång tävlingen med exakt samma spelare som förra året. Det unga tjeckiska tjejerna spelade övertygande hela tävlingen och storfavoriterna från tyska Mainz och Göttingen kunde aldrig riktigt rubba de tjeckiska tjejerna. Marginalen för Bystrice ner till tvåorna Mainz var i slutänden 11 slag. De tjeckiska tjejerna imponerade främst med sin jämnhet. 10 av 11 lagvarv var mellan 62-66 slag. Inte så enkelt ens för de tyska stjärnspelarna att rå på. Mainz som sagt tvåa och Göttingen spurtade starkt men blev ändå trea.

Mycket glädjande är att ett annat lag gjorde en nästan lika stor förbättring mot förra året, nämligen svenska Asarum. Förra årets åttondeplats blev i år en fjärdeplats som de svenska tjejerna. Med fina 23,2 i lagsnitt lyckades man galant med sin målsättning. Bäst bland de svanska tjejerna blev Jasmin Hansson, som med ett snitt på 21,9 belade en vass fjärdeplats på den individuella raka listan.

Resultatgivningen strulade betänkligt för arrangörerna men förhoppningsvis kan ni hitta resultaten på dessa länkar

Resultat Herrar

Resultat Damer

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png