Hoppa till sidans innehåll

VÄNDNINGAR DAG TVÅ I MIXED-SM

23 OKT 2016 16:58
Marie-Louise/Lennart och Laura/Marcus bäst i långa loppet.
  • Skapad: 23 OKT 2016 16:58

Mixed-SM är en lång tävling med åtta varv på två dagar. Fyra varv på lördagen och efter dessa ledde i oldtimerklassen Spiiks Lena Brown/Tommy Blixt medan fjolårssegrarna i öppna klassen, Marielle Svensson/Patrik Jönsson från Askim respektive Jönköping halvvägs in såg ut att upprepa fjolårets bedrift. Men, inget av paren lyckades hålla den ledning som man spelat till sig.

 

I oldtimerklassen blev det istället Örebroseger genom Marie-Louise Tunmats och Lennart Jansson. Över dagens fyra varv var man hela 18 slag bättre än igår, snacka om att lyfta sig! Den förbättringen räckte till en ganska klar seger, med sex slag. Utslagsgivande var att paret lyckades få till så pass många riktigt låga rundor.

-          Vi är jättenöjda med hur vi spelade idag, säger Lennart Jansson. Så stabil trots att vi tog över ledningen från varv fem och fick spela med pressen på oss.

Silvermedaljörer blev ett annat par som avslutade starkt, 60 slag totalt på de två finalrundorna förde upp Annelie och Martin Lundell, från Linjen respektive Jönköping. Bronset till ledarna från igår, Lena Brown och Tommy Blixt, Spiik vilka inte riktigt fick till det på samma fina sätt idag som igår.

 

 

I den öppna klassen rullade det på riktigt bra under de första rundorna för Marielle Svensson och Patrik Jönsson, Askim/Jönköping. Söndagen började på ett liknande sätt och man såg ut att ha ett ganska klart grepp om SM-guldet. På dagens tre första rundor tog sig visserligen Laura Fogh Henriksen och Marcus Karlsson fyra slag närmare men man var fortfarande ett gäng slag efter när det blott återstod ett varv. Då slog det dansksvenska paret till med en avslutande 26:a. Marielle och Patrik stred på men en sexa på bana 16 blev förödande och kanske utan att någon riktigt förstod vad som hände blev det guld till reserven som kom in sista dagarna, Marcus Karlsson i par med Laura Fogh Henriksen. Bronsmedaljerna till Elisabeth Brandt/Alexander Dahlstedt från Linjen/Tantogården. Därmed tre medaljer till damspelare från Linjen och lika många medaljer till herrspelare från Jönköping.  

-          Glädjen fyller hela kroppen och jag sitter bara och ler. Detta var helt oväntat, säger Laura Fogh Henriksen. 

 

På omslagsbilden syns Marcus Karlsson med ryggen mot kameran och Laura Fogh Henriksen i blå tröja. På den nedre bilden syns pristagarna i oldtimerklassen med guldmedaljörerna Marie-Louise Tunmats och Lennart Jansson överst på pallen. Foto: Agneta Harrysson.

 

Resultat Mixed-SM

Foton lördag

Foto söndag

 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png