Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jan-Åke Persson Hela gänget på 3-Manna Juniorer samlat

VÄST/BERGSLAGEN VANN 3-MANNA JUNIORER I ASKIM

22 FEB 2015 00:20
Framtiden ljus för Svensk Bangolf trots få spelare
  • Skapad: 22 FEB 2015 00:20

Först ut bland årets tävlingar för unga bangolfare är 3-Manna Juniorer. Tävlingen spelades i år i Askim på deras EB-banor i den nya lokalen på Klangfärgsgatan i Västra Frörlunda.

För alla bangolfspelare som ännu inte varit där kan undertecknad intyga att hallen är väl värd ett besök. De fina och roliga EB-banorna ligger på bottenvåningen. Huvudattraktionen i lokalerna finns dock helt klart på andra våningen. Där finns en 18 håls MOS anläggning som ser riktigt tilltalande ut. I samband med denna anläggning ligger en nyöppnad kombinerad restaurang och sportbar som heter Stars and Stripes. Restaurangen är riktigt häftigt inredd med bl.a både Ingemar "Ingo" Johansson och Patrik Sjöberg hörnor som extra dragplåster.

Stars and Stripes
Bilden: Interör från restaurangen Stars and Stripes 

Juniorerna och ungdomarna hade alltså både mat och nöje i form av bangolfspel på MOS i huset när det var paus i själva tävlandet.
------------------------------------------------------------------------

Själva tävlingen då? Det var sju lag anmälda från sex distrikt. Syd hade tre lag, Mellan ett lag. Nord hade ett lag med fem spelare och kunde därför låna ut en spelare till Öst som bara hade två spelare på plats.  Väst och Bergslagen hade ett mixat lag bestående av två spelare från vardera distrikt. Det är ju fantastiskt bra att vi har denna möjlighet att mixa lag och därmed ge fler juniorer chansen att få vara med.

Efter första dagens fyra rundor så var det mycket jämnt i toppen med Syds renodlade tjejlag i topp. Inte så konstigt kanske då det var ett lag med tjejer som alla hade en hel del rutin från landslagsspel. I laget spelade Carolina Larsson, Elisabeth Brandt och Jasmin Hansson. särskilt Jasmin imponerade med 22,0 i snitt. Väst/Bergslagen låg tvåa bara en poäng efter tjejerna. Här ska nog Bergslagenkillarna vara tacksamma för hjälpen från Västs rutinerade lagledarteam (Göran Gustafsson och Lars Josefsson) i form av spel och bolltips. En som verkligen tackade för hjälpen genom att göra en kanonfin första dag var Köpingspelaren Martin Larsson som snittade fina 22,8. På tredje plats låg lite överraskande Syds tredjelag där Anders Brandt var frontman.Syd 3 var bara 3 poäng efter ledarna. Det var alltså upplagt för en spännande avslutning på söndagen.

Under söndagens första runda bjöd alla lagen på fantastiskt bra spel. Trots att det ledande tjejlaget från Syd gjorde sin bästa runda hittills i tävlingen med 69 slag (23,0 i snitt) så räckte detta resultat endast till en delad fjärde plats och ynka 5 poäng. Detta varv visade sig bli avgörande för hela tävlingen då Väst/Bergslagen plockade hem full pott (12 poäng) trots att man bara hade 3 slag bättre än Sydtjejerna.

Tjejerna från Syd avslutade storstilat med hela helgens bästa runda på 64 slag (21,3 i snitt) men det räckte ändå inte till seger då Väst/Bergslagen med minsta möjliga marginal  (1 slag) lyckades bärga nödvändiga 8 poäng och säkra segern. Hade Väst/Bergslagens ankare  Robin Hejdengårg missat ett slag på den luriga sista banan (labyrinten) hade segern glidit dem ur händerna. I det segrande laget från Väst/Bergslagen spelade utöver Robin, Anton Josefsson, Filip Springfelt och Martin Larsson.

Noterbart är också att Mellansvenska fick till en riktigt bra sista runda och plockade sina första fyra poäng i tävlingen. Laget sänkte sitt bästa resultat med hela 13 slag!

Det var etablerade namn i topp på den raka listan. Elias Zachariassen var bäst, efter honom kom Jasmin Hansson och James Lindström

Hur ser då framtiden ut för svensk bangolf? Har vi några talanger under våra redan etablerade landslagsspelare?
Jodå framtiden ser bra ut, trots att ungdomarna/juniorerna inte är så många. Samtliga spelare som var på plats har möjligheter att utvecklas till riktigt bra bangolfspelare om de bara fortsätter att träna på. Men om jag ska nämna några som imponerade extra i denna tävling så blir det följande.

  • Redan ovan omnämnde Martin Larsson, Köping fortsatte sitt fina spel från lördagen och gick två gröna kämpavarv också på söndagen (23,2 i snitt)
  • Sebastian Andersson Linjen går från klarhet till klarhet och visade att han även behärskar EB-spel (24,3 i snitt)
  • De nyblivna landslagsmännen som är uttagna i NM-laget Filip Springfelt, Köping och Eric Bohlin Uppsala visade att de gjort sig förtjänta av uttagningen, båda hade 24,8 i snitt.
  • Jacob Lindström, Umeå visade också upp en hög lägsta nivå med både 21 och 22 varv. Brorsan James får nog se upp framöver.
  • Wilma Harrysson, Asarum har utvecklats enormt och spelar mycket koncentrerat och noggrant.
  • Niklas Hansson, Asarum som kämpat i många år börjar också få till riktigt fina resultat. Niklas är ett exempel på att utvecklingen kommer olika fort hos olika ungdomar det viktiga är att man fortsätter att kämpa på! 

Martin Larsson
Bilden: Martin Larsson, Köping var en av många som imponerade i Askim Foto: JÅP

Under tävlingen så testades det att köra lite livesändning via Bambuser
klicka för att se den nedan.

Håll utkik på denna sida och på SBGF:s Facebooksida efter fler filmer.
Kommer att laddas upp efter redigering 

Resultat 3-Manna Juniorer Askim 2015

Bilder från tävlingen

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png