Hoppa till sidans innehåll

VÄSTSVENSKA TOG HEM SEGERN I 3-MANNA UNGDOM

02 NOV 2014 15:17
Hela åtta lag ställde upp i tävlingen
  • Skapad: 02 NOV 2014 15:17

Årets andra stora tävling efter U-SM, för landets alla unga bangolfare är 3-Manna Ungdom. Denna tävling spelades i helgen på MunktellArenans  EB-banor. Riktigt glädjande denna gång var att hela åtta lag kom till start. Mellansvenska hade två egna spelare men Väst ställde upp och lånade ut en spelare så det blev ett mixat lag. Precis som vanligt så var det riktigt roligt att se vilken glädje och gemenskap det finns hos våra unga bangolfare. Jag tycker att alla bangolfare ska vara stolta över att det inte förekommer någon utslagning  bland barn och ungdomar i vår sport utan att alla är välkomna och snabbt kommer in i gänget. Ledare och föräldrar bidrar i hög utsträckning till den goda stämningen och att ungdomarna har kul med sin bangolf. Visst förekommer det ett och annat ledset öga efter en dålig runda men då är nån kompis snabbt  framme och tröstar och då brukar det inte ta så lång tid innan mungiporna pekar uppåt igen.

I själva tävlingen blev det en ganska överlägsen seger för lag Väst. Grabbarna från västkusten hade till skillnad från förra året fördelen av att vara enda lag med fyra spelare och hade därmed förmånen att stryka sämsta resultat varje varv. Laget tog ful pott de tre lördagsvarven och trots att spelet inte stämde lika bra under söndagen blev det ändå en säker seger. Laget vann på sin otroliga jämnhet då man hade alla spelare mellan 25,2 och 25,7 i snitt.

Västsvenska
Bilden: Västsvenskas segrande lag i 3-Manna Ungdom 2014 FOTO:JÅP

Andraplatsen togs hem av Syd lag Blå. Laget hade Elias Zachariassen som ankare så det var kanske inte helt oväntat. Elias som var totalbäst snittade grymma 21,7. Dock var inte andraplatsen på något sätt given utan man låg ända till sista varvet på en tredje plats två poäng efter Nordsvenskas lag Nola Vera. Nordsvenska fick under sista varvet nära på helt "slut på bränsle" och avslutade med sin klart sämsta runda. Silverplatsen som verkat klar ganska länge var helt plötsligt hotad. Inte nog med det utan skulle det bli någon medalj överhuvudtaget?. Mellansvenskas mixade lag avslutade som demoner med sitt klart bästa varv och hade grönt lagsnitt. När Nordsvenskas sista spelare, årets landslagsdebutant Felicia Vikström kom till bana 18 så var det bara spik som gällde om det skulle bli medalj för norrlänningarna. Felicia satte en säker spik och räddade därmed bronset med minsta möjliga marginal till Mellansvenska.

Fantastiskt roligt var det att se en hel del nya ansikten på denna tävling. Det unga laget från Östsvenska imponerade stort.  Hela laget var Pojkar C spelare och de två syskonen Alexander och Anton Sandback hade aldrig tidigare spelat EB. Nioårige Alexander startade upp tävlingen helt respektlös med en 26 runda. Ett år äldre storebror Anton ville inte vara sämre utan avslutade söndagens spel med serierna 29-26-29!!!Även lite mer rutinerade Max Andersson klämde till med en 28 runda. En annan spelare som heller aldrig tidigare spelat EB var Mellansvenskas (Mjölbys) Jonathan Arab-Ekman. Jonathan började lite försiktigt med tre varv runt 30 strecket. Söndagens uppvisning var däremot helt grym eller vad sägs om de avslutande serierna 25-25-23!!! Kevin Carlsson Uddevalla var en annan spelare som imponerade. Kevin som fick hoppa in i Mellansvenskas lag bidrog starkt till att de var med i medaljstriden med sina fyra rundor under 30 slag. En grym utvecklingskurva har också syskonen Eric och Victor Bohlin. Båda fick till varsin 20 runda och Eric snittade kanonfina 22,5 och var därmed nästbäst efter Elias.

Tävlingen flöt som alltid i Munktell på fint genom Christian Erikssons försorg.Alla ungdomar skötte sig jättebra till domare Benny Hasths stora belåtenhet. Ungdomskommittens  Carina Lindström skötte prisutdelningen med bravur och alla ungdomar fick ett minne av tävlingen i form av ett diplom och en bangolfhandduk. Flyers för kommande arrangemang delades också ut till alla ungdomar.

Resultat 3-Manna Ungdom MunktellArenan EB 2014

Bilder från tävlingen

Filmer från tävlingen sorterade efter distrikt (klicka på bilderna nedan)

Mellan Nord
Syd Väst
Öst  

 

Se intervju med Alexander Sandback 9 år

Se intervju med Eric Bohlin

Se intervju med Julia Göransson

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png