Hoppa till sidans innehåll
Foto: JÅP Väst segrare i Tjejfemman 2014 Fr.vänst: Yvonne Pålsson, Linda Lundberg,Jenny Erlandsson, Ingrid Martiensen, Sara Mirkovic, Ulla Forsman och lagledare Marcus Larinen

VÄST VANN TJEJFEMMAN

23 MAR 2014 18:31
Ulla Forsman hjälte i segrarlaget
  • Skapad: 23 MAR 2014 18:31

Det blev Väst som tog hem segern i årets upplaga av Tjejfemman som denna gång avgjordes på EB i Asarum. Upplösningen blev högdramatisk då Syd 1 och Väst möttes i allra sista matchen. Tjejfemman spelas som matchspel och fyra av de fem matcherna var i stort sett avgjorda inför slutbanorna. Det var bara matchen mellan Västs Ulla Forsman och Syd 1:s Anna Dahlstedt Andersson som var jämn. När de båda kom till bana 16 blixten så ledde Ulla med ett slag över Anna. Ulla fick en tvåa och Anna som var den enda i tävlingen som spelade skruvslaget satte en säker spik och därmed var det lika inför fönstret bana 17. Ulla visade inga tecken på nervositet utan satte en säker spik mitt i. Anna fick koppsläng och Ulla ledde åter med ett slag. En säker spik på sista av Ulla som följdes upp med ett segertjut och skrällen var ett faktum. Väst hade besegrat favoriterna från Syd 1 med minsta möjliga marginal.

Det som är riktigt kul med tjejfemman är att man faktiskt kan vinna matcher trots att inte alla i laget är erfarna spelare. Väst hade två alldeles nya spelare i laget i Yvonne Pålsson och Sara Mirkovic men tack vare matchspelet så kan man man vinna matcher ändå. Jenny Erlandsson och Linda Lundberg i Väst tillhör ju sedan länge våra absolut bästa damspelare och att de skulle stapla segrar i sina matcher var föga oväntat. Att Ulla skulle bli en avgörande faktor hurvida laget skulle bli fågel eller fisk var givet redan på förhand. Ulla axlade denna roll på ett storstilat sätt och gick obesegrad genom alla sina individuella matcher. 

Bäst individuellt blev Jenny Erlandsson Väst med 22,9 i snitt

Tredjeplatsen togs  hem av Östtjejerna som hade två poäng mer än Syd 3 på fjärdeplatsen. 

IMG_2613

Bilden: Hela Tjejfemmangänget i Asarum 2014 FOTO:JÅP

Precis som vanligt så spelades tävlingen i en skön anda där alla verkligen kan känna sig välkomna. Tuula Mörck som är ansvarig för tävlingen betonade också detta i sitt avslutande tacktal.

Resultat Tjejfemman Dag 1   Resultat Tjejfemman Dag 2

Bilder från tävlingen

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png