Hoppa till sidans innehåll

VINSTREPRIS FÖR SVERIGE?

02 JUN 2017 21:12
Helt nya anläggningar och värme väntar de svenska spelarna.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2017 22:18

I helgen spelas Croation Grand Prix som är en uppvärmningstävling inför VM i augusti. Och i år är det verkligen en tävling där spelarna kan vinna nyttiga erfarenheter till sommarens mästerskap.

-          Filtbanorna blev klara två dagar före vi kom, och EB-banorna i förra veckan, berättar Sveriges förbundskapten Lars Kvael. Han berättar vidare att det varit svårt att träna in två helt nya anläggningar som man inte visste något om innan man kom fram.

 

Den svenska truppen som är på plats i Zaton, 30 mil från huvudstaden Zagreb, ser till tre fjärdedelar likadan ut som i fjol. Marielle Svensson, Askim, Fredrik Persson, Uppsala och Dan Trulsson, Tantogården var då med och vann i Vizela. På den fjärde platsen har en Skoghallsspelare ersatt en annan. Sebastian Ekängen tar plats istället för Filip Johansson.

 

Nu ska de tampas med sprillans nya EB-banor. Det har sina sidor. Lars Kvael berättar om pinnbanan, som för övrigt har getts blott två pinnar:

-          Den drog mer höger idag än vad den gjorde igår. Så vi fick träna in en ny variant, men det är ju så att nya banor sätter sig lite allteftersom.

 

Därtill är det flera banor som saknar dragning vilket gör de svårspikade:

-          Det gäller framförallt ramp och rakbana utan hinder, säger Lars.  

 

EB-anläggningen ligger bland träden men nås ändå av solens strålar. Och de har gassat på rätt rejält under träningsdagarna med temperaturer mellan 25 och 29 grader. Det finns dock fler klurigheter än pinnbana och värme:

-          Mushålet är knepigt, berättar Lars. Där är det en rygg på banan och ett litet hål, så vi har valt en mycket mjuk boll.

 

Om det kan bli varmt på EB:n så finns det ingen skugga alls på filtbanan. Det är tur att havet bara är hundra meter bort.

-          Det är Fun Sport som har byggt filtbanorna. De är ganska korta, tror 170 meter totalt och med metallsarg. Bollarna släpper dåligt från sargerna, meddelar Lars.

 

Det har dock inte hindrat att träningsresultaten har blivit låga:

-          Två av spelarna har bara blåa varv, med 21 som lägsta notering. Det gäller att sätta en del banor som synvilla och lådbana, då kan det bli lågt, analyserar Lars.

 

Det låter som att ni tänker vinna i år igen?

-          Vi är främst här för att träna inför VM. Men det är alltid roligt att vinna, avslutar Lars. 

 

Resultat Croatian Grand Prix

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png