Hoppa till sidans innehåll

VM I KINA - RAPPORT FRÅN SVENSKA TRUPPEN

21 OKT 2019 02:14
Hur har vårt svenska landslag det långt där borta i Kina, närmare bestämt i Zhouzhuang?
  • Uppdaterad: 21 OKT 2019 02:14

Årets VM är bangolfhistoriens största händelse sedan VM infördes i sporten och kommer att äga rum i Zhouzhuang, Kina den 23-27 oktober 2019.

Mästerskapet spelas på två underlag, filt och betong. Det blir en stor utmaning med stort deltagarantal och spel i ett land som skiljer sig så otroligt mycket från det vi är vana vid.
För den svenska truppen startade äventyret för drygt en vecka sedan med avresa fredag 12 oktober. 
En förtrupp hade tidigare varit på plats för att landslaget skulle ha så bra förutsättningar som möjligt när de anlände.
De första dagarna innehöll genomgång av anläggningen och under tisdagen spelades de första träningsvarven. Idag, söndag, kom rapport från en av ledarna, Christian Mellqvist, som säger följande.
Nu har vi varit här och tränat i en dryg vecka, spelet tycker jag överlag är bra, minimera misstagen på filt samt hitta det perfekta tempot på betongen är väl det som det jobbas på nu in i det sista. Vädret är växlande, nu har det varit lite varmare i 2 dagar, med mycket sol. De dagar solen inte tittar fram är det betydligt kyligare. Imorgon ska startuppställningen tas ut.
Att solen är stark och tar hårt har bekräftats av säkra källor här hemma och det känns som att ett gott råd är: keps på!
Eftersom det finns svenskar på plats även i staben för detta mästerskap, såsom domare, media och kommentator så kommer även rapporter från detta håll.
Underrtecknad frågade domare Tuula Mörck om hur banorna är och var det kan bli lite extra jobb?
Hej, betongen är bra. Dock har vi haft lite problem med att snabba bollar studsat ur kopparna pga att det ligger en platta i botten på kopparna som inte är helt stum. Vi har åtgärdat det genom att lägga en bit konstgräs i botten på dessa. Dessutom kom en hel del bollar tillbaks på bana 18. Den är också åtgärdad fast i detta fallet med hjälp av en bräda i bakkant av hålet. Filtbanorna är gjorda av metall och har något instabila greener, dvs de vickar lite då man kliver in på greenen. Det kan vi inte göra så mycket åt.
Allt som ska åtgärdas måste göras via arrangören och det är lite trögt.
Resultatmässigt kommer det bli låga resultat på filten då där finns 8 banor utan green. Betongen kanske lite högre då det inte är speciellt stora sug runt kopparna, jag har dock sett träningsresultat på 24 på båda anläggningarna dvs 48 på en dubbelrunda och det var varken från Sverige eller Tyskland vilka jag ser som favoriterna här.
De banor som kommer att skapa extra jobb för oss är bana 6 på betongen där bollen lätt studsar in från vattengraven och bana 7 där vi har konstgräs halva banan. På filten blir det nog den förlängda vinkeln där vi nog kommer att få många frågor om flyttningar. Vi har försökt utbilda de spelare som inte är så vana vid filt och haft regelgenomgångar med dessa från domarstaben. Annars blir det nog som vanligt viktigt med tiden då det är många deltagare. 
I resultatlistan ser vi hela 187 deltagare från totalt 25 nationer så att det är ett världsmästerskap, ja det stämmer i allra högsta grad! 
Mästerskapet kommer att bli det största evenemang som sporten har skådat. Inte bara sportsligt utan även PR-mässigt. VM i Kina kommer att ge bangolfen en unik mediauppmärksamhet då miljontals tv-tittare i detta gigantiska land samt i många andra länder kan följa mästerskapet. 
Den internationella TV-signalen kommer att distribueras av the Olympic Channel såväl som många olika TV stationer runt om i världen. 
Truppen har även hunnit med att se sig om i staden och närbelägna platser. 
Zhouzhuang ligger i provinsen Jiangsu, i den östra delen av landet, och är mycket tätbefolkat med 1 056 invånare per kvadratkilometer.
Staden är en av de mest kända "vattenstäderna" i Kina. Den är känd för sin djupa kulturella bakgrund, de välbevarade antika bostadshusen, den vackra miljön med mycket vatten och de starka lokala färgstarka traditionerna och sederna.
Här hemma hoppas vi att upplevelsen på plats ska ge riktigt bra inspiration till alla och att sista dagarnas träning går bra.
Svenska landslagets instagramkonto: @teamswedenbangolf
Svenska bangolfförbundets instagramkonto: @svensk_bangolf

 

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png