Hoppa till sidans innehåll

WAGM 2019 I KUNGÄLV

13 JUN 2019 15:30
Tävlingarna startar imorgon, fredag 14/6
  • Uppdaterad: 13 JUN 2019 15:30

Snart drar tävlingarna för World Adventure Golf Masters 2019 i Kungälv igång. Tävlingarna startar på fredag den 14 juni och kan följas på länken:

14-16/6: WAGM 2019 i Kungälv, grundtävlingen

Startlista 

Redan förra veckan under onsdagen kom de första deltagarna för att träna in mästerskapsbanorna. Under veckan har det fyllts på efterhand och idag, torsdag har de sista deltagarna kommit. Tyvärr är där ca 10 deltagare som inte kommer till start av olika anledningar. En av de tråkigaste anledningarna var ett dödsfall, David Donnelly, Great Britain som gick bort i tisdags. Under invigningstalen, med tillåtelse från det brittiska laget, hedrades Davids minne genom en minuts applåder.

Efter onsdagens träning den 12 juni var det invigning för WAGM 2019. Det blev en minnesrik invigning i historisk anda och som tur var slapp vi regnet under dessa timmar. Avmarschen med Björn Dinau i spetsen tätt följt av musikkåren samt alla nationer startades på Nytorget i Kungälv, genom vägar av kullersten och påhejade av den lokala befolkningen som lutade sig fram i sina fönster och balkonger. Tåget av deltagare passerade hotellet Fars Hatt för att sedan komma till slutdestinationen, Bohus Fästning.

Där möttes församlingen av Karolinerna (soldaterna på fästningen) som var lite misstänksamma mot våra utländska bangolfvänner. De blev endast insläppta ifall de kunde visa upp sitt ackrediteringskort och säga rätt lösenord.

När alla hade samlats på borggården vid den stora scenen startade Björn invigningen som första talare. Dock blev Björn avbruten av Karolinerna som började leta efter förra årets guldmedaljör, Daniel Moser från Schweiz. Han anklagas för guldstöld och fördes bort av Karolinerna till stupstocken där han låstes fast. Väl där upptäcktes att ett misstag skett. Daniel har förtjänat sitt guld på ett ärligt sätt när han vann VM 2018 och släpptes fri.

Även Svenska Bangolfförbundets ordförande, Leif Nilsson och WMF:s sportchef, Pasi Aho höll tal. Pasi uppmärksammade bland annat en speciell gäst som var inbjuden till invigningen, nämligen Kjell Henriksson. Kjell har varit verksam inom bangolfen i många år, allt från kassör i Kungälvs BGK, ordförande i förbundet och president i WMF.

Strax efter att spelen förklarade öppnade avlossade Karolinerna två salvor som fick även den största att hoppa till. Därefter sjöng Jenny Erlandsson den svenska nationalsången, innan middagen serverades ner i ryssvalvet på fästningen.

Kjell Henriksson och Björn Dinau i Ryssvalvet.

 

Media ställde en del frågor till svenska förbundskaptenen, Pauli Kuikka om träningen, förväntningarna och vilka chanser Sverige har i mästerskapet.

Pauli tycker att träningen flyter på bra, trots lite regnavbrott börjar resultaten krypa neråt. Det mesta går enligt förväntningarna, har blivit flertalet varv neråt låga tjugo. Det som gäller för svenskarnas del är att det inte blir 27:or eller 28:or eller högre.

Det som överraskat mest för många inklusive mig är att trots korta banor måste man slå rätt hårt på flera ställen. Tror att striden om medlajerna kommer stå mellan de svenska lagen, Tyskland, Tjeckien och att USA överraskar. På banor med så få svårigheter kan nästan alla spela bra, men tror man vinner på lagsnitt runt 24. Individuell segrare finns det ett tjugotal som kan tippas, men hoppas naturligtvis på svenska vinnare. Forna mästare som Moser och Stöckle blir säkerligen hot mot en svensk viktoria.

Slutligen måste man ju nämna att som alltid är WAGM ett globalt mästerskap med deltagare från många länder och flera kontinenter, vilket är väldigt roligt.

 

Foton: Björn Dinau

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png