Hoppa till sidans innehåll

OLDTIMERSBOLLARNA RULLAR VIDARE

14 JUL 2022 19:07
Ännu en fin sommardag med lite svalkande vind bjöds deltagarna på under andra dagen, till en början. Under eftermiddagen kom dock regnet med flera regnuppehåll, som drabbade herrveteranerna efter att de andra klasserna hade spelat klart.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2022 19:07

Även om vädret var idealiskt större delen av dagen så hamnade sjuor och sexor även i de erfarna spelarnas varv. Det är inte bara de två hemska backarna som sätter käppar i hjulet, det finns många fallgropar här.

Domarna Andreas Feuk och Per Åkerberg jobbar hårt och delar ut tillsägelser till de som inte riktigt agerar som de ska. Det handlar inte om några allvarliga förseelser utan mera som lärdomar.

Andreas skickar med ett tips till klubbarna i landet att utbilda sina medlemmar så alla vet vad som gäller ner till detaljnivå. Håll utkik efter vad höstens utbildningshelg kommer att innehålla.

De förväntade medaljörerna i damveteranklassen har nu intagit pallplatserna. Pirkko Maaninka och Lena Nilsson har tack vare mycket bra spel i dag fått en lucka till de övriga men om Marie-Louise ”Mimmi” Tunmats får ordning på fiskbenen så får de se upp.

Bland oldgirlsen har Ginalyn Robertsson och Illi Karlsson spelat upp sig rejält och utmanat Ingela Eriksson och Birgitta Malmgren ordentligt. Trots en fruktansvärt tung start fjärde varvet fick Ingela ordning på spelet och ligger tvåa, 6 slag efter Ginalyn. Illi har tagit upp jakten på medalj och är bara ett slag efter Birgitta.

Tommy Bertelsson hade en fantastisk dag. Han inledde med ett varv utan någon siffra över 3, vilket resulterade i fina 33. Dagens andra varv avslutade han med 6 spik och knallade in på fantastiska 27 slag. Därmed plockade han totalt 12 slag på gårdagens ledare och seglade upp i täten i oldboysklassen. Magnus Mårtensson och Roger Henriksson körde hårt och med dagens 63 respektive 67 ligger de trea och fyra. Daniel Ågren lurar i vassen på samma resultat som Henriksson.

I herrveteranklassen höll Stefan Viberg sin ledning tack vare fortsatt väldigt bra spel länge, även med en 7a på möllbergaren fjärde varvet. Håkan Robertsson bytte hatten mot en keps och gick två jämna bra varv som räddade honom kvar på en fin andraplats endast 3 slag efter Viberg. Den som spelade bäst i dag var Mats Olsson som genom fina 35-33 klättrade upp till 6:e plats. Ett slag bättre har Kjell-Ove Malm som precis som Mats har gått bättre och bättre varje varv. Malm delar 4:e platsen med Bror Wallen. Reinhold Nietsch hängde med bra, trots två 4:or på backbanorna sista varvet så ligger han på bronsplats, jagad av Malm och Wallen som är ett slag efter.

Två varv återstår för alla innan de avslutande finalvarven på lördag. I oldboysklassen ligger kvalgränsen på 43,3 och herrveteranernas gräns är 44. Alla oldgirls får spela finalen och i damveteranklassen får alla utom två spela vidare efter 6 varv.

Lagtävlingen

Örebro ryckte åt sig en stor ledning direkt på 106, en ledning som dock minskade något andra varvet. Tredje varvet visade Södertälje att de ville vara med i guldkampen genom att de smällde in 104 men Örebro svarade med ytterligare en 106:a. Fjärde varvet blev blytungt för Södertälje som då passerades av VK-78. Två varv återstår i morgon fredag.

Foto : Christian Eriksson / Annelie Lundell

Resultat efter dag 2

Skribent: Annelie Lundell / Mediakommittén
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png