Hoppa till sidans innehåll

OT-VM i Wanne-Eickel - En sammanfattning

16 AUG 2022 14:12
VM-äventyret för Oldtimers är över. Efter 12 dagar i Tyskland är nu alla hemkomna igen.
  • Skapad: 16 AUG 2022 14:12

Tisdagen den 2/8 började vår resa. 10 personer samlades på Arlanda 03.00 för incheckning. Då hade några redan varit på resande fot i många timmar. Stefan Björk och Henrik Andersson åkte från Skoghall 23.00 dagen innan för att hinna till Arlanda i tid. På flygplatsen flöt allting på bra, och 06.00 lyfte planet mot Köpenhamn. Där bytte vi plan och fortsatte till Düsseldorf.

Samtidigt åkte de 6 resterande av truppen minibuss från Göteborg. Efter en resa på ca 14 timmar anlände de till vårt hotell i Gelsenkirchen. Ett mycket trevligt sådant vid namn La Scala.

När vi som flög anlände Düsseldorf började problemen. 6 av 10 fick inte sitt bagage. Det tog en vansinnig tid att rapportera vårt förlorade bagage, men efter ca 1,5 timme var allt rapporterat och vi kunde gå och lösa ut våra hyrbilar. Även där strulade det. Bilarna var egentligen inte tillgängliga förrän senare på dagen, men det ordnade sig. Sedan åkte vi direkt till banorna i Wanne-Eickel för att träna. Väl tillbaka på hotellet mötte vi upp de andra och åt middag. Sedan blev det en tidig kväll för alla.

Därefter följde tre dagar med heldagsträning. En av dagarna regnade det så då tränade vi bara filt. Det kompenserades dagen efter med mestadels EB-träning. Sedan tränade vi mer växelvis med dubbelvarv i olika grupper. Ganska tidigt visade det sig att herrlaget var väldigt jämna sinnsemellan. Det skilde inte mer än 15 slag över 7+7 varv mellan den med lägst respektive högst resultat. Det gjorde laguttagningen tuff, men alla var införstådda med hur det såg ut. I damlaget var Annelie Lundell klart bättre en de övriga tre, men mellan dem var det också väldigt jämnt.

En av dessa dagar återfanns vårt förlorade bagage, vilket var tacksamt. Då slapp vi köpa fler par strumpor och kalsonger på Lidl. Samma kväll slutade vårt betalkort att fungera. Efter samtal Med Magnus Lampert och Lena Liljedahl löste sig även detta problem, jag hann dock bli ganska orolig under den tiden.

När väl tävlingen satte igång visade det sig att herrlaget tränat på bra, men vi rådde inte på de överlägsna tyska herrarna. På filten hängde vi med bra, förutom första varvet. Stefan Viberg fick en tung start som han aldrig återhämtade sig ifrån Det blev 36 slag. Övriga killar gick under 30. 170 slag mot Tysklands 160. De andra filtvarven spelade vi i princip jämnt med dem. På EB-banorna tappade vi betydligt mer. Sammanlagt ca 25 slag. Där hängde vi inte riktigt med. De svenska herrarna höll i alla fall undan mot Österrike som ett tag bara var 12 slag efter oss. Till slut blev det 19 slag till vår favör, och en svensk silvermedalj kunde bärgas.

I damklassen var de tyska damerna lika överlägsna som herrarna. De vann med 49 slag före Österrike och med Tjeckien på en 3:e plats. Det svenska laget gick en hård kamp om 5-7 plats med Schweiz och Finland. Till slut lyckades det svenska damerna sno åt sig 5:e platsen, 1 slag före Schweiz och 7 slag före Finland. En helt klart godkänd insats av Annelie, Ingela, Agneta och Birgitta!

I det individuella spelet kämpade framförallt 4.a svenskar om medaljer. I damklassen var Annelie Lundell närmast. Hon slutade till slut på en 8:e plats, 10 slag från bronsplatsen. Vann gjorde Alice Kobisch från Tyskland.

Bland herrarna ställdes hoppet till Stefan Björk, Daniel Ågren och Magnus Westerberg.

Här var Stefan länge på en 4:e plats, bara 2 slag från brons. Sista filtvarvet tog det tyvärr stopp när han fick en 4:a på bana 5, en svensk klack. Daniel Ågren tappade sista dagen och slutade på en 10:e plats. Magnus Westerberg spelade jämnt och bra hela tävlingen och slutade på en 13:e plats. Stefan Björk blev till slut 6:a, endast 4 slag från brons. Vann gjorde Heinz Weber från Österrike.

Sist dagen spelades cupspelet. 6 svenskar hade kvalificerat sig dit. Tre svenskar överlevde första omgången, det var Daniel Ågren, Stefan Björk och Martin Lundell. Magnus Westerberg förlorade sin 16-delsfinal på sudden. Magnus Mårtensson och Annelie Lundell var aldrig riktigt nära i sina matcher.

I 8-delen försvann två svenskar till, Daniel Ågren åkte ut mot Robert Hahn från Tyskland och Stefan Björk förlorade en mycket välspelad match mot italienaren Rudi Giroldini. Martin Lundell vann sin match mot Alexander Lang från Italien och var klar för kvartsfinal.

Väl där blev Daniel Ågrens överman, Robert Hahn för stark för Martin. Hahn vann med 6-3 i banvinster och därmed var alla svenskar utslagna ur cupen. Finalen spelades till slut mellan tjecken David Bilek och tysken Tim Clasen. På den sista bana avgjordes finalen med en spik av Tim Clasen på filtbanans svåra blixten.
I damklassen vann Claudia Schuster från Österriken med 6-1 mot tyskan Alexandra von dem Knesebeck. 

Därmed var tävlingen över. En rask tur tillbaka till hotellet för packning och dusch mötte vi nästa problem. Den box som tävlingskläderna fraktats i var försvunnen. Där skulle allt tävlingsmaterial som kläder, paraplyer etc. packas ner. Hotellpersonalen kunde informera oss om att den blivit hämtad av de transportföretag vi anlitar. Enda felet är att det skett två dagar för tidigt. Efter samtal hit och dit, omstrukturering, funderande och annat pyssel, stuvade vi in allt i bussen, duschade och åkte på den avslutande banketten.

Där bjöds vi på god mat, underhållning och prisutdelningar. Hög stämning och glada miner från alla på plats. Framåt nattkröken for vi tillbaka till hotellet för några timmars sömn och 06.00 gick bilarna samt en taxi mot Düsseldorf för flyg hem. Samtidigt åkte bussen norrut mot Sverige.

På det hela taget gör vi ett väldigt bra mästerskap. Vi tar en medalj i lagspelet, vilket var den stora målsättningen innan tävlingen. Samtidigt lär vi oss mycket under veckan. Tyskland hade hittat ett spel på deras passage. Det spelet hade mörkats i över ett år så att ingen skulle se det. När det väl uppdagades bytte de flesta till det spelet dagen efter. Det var skickligt gjort av dem. Jag kan också tycka att vi ibland blir alltför svenska när det gäller spel på den här typen av filtbanor. Man måste inte alltid slå hårt med stum boll och mycket skruv. Det kan löna sig att göra på annat sätt ibland. Tyvärr är vi inte vana vid det, men vi lär oss!

Vi har i alla fall haft 12 fantastiskt trevliga dagar med mycket skratt, kamratskap och gemenskap. Jag är mycket nöjd med vad vi presterat i Wanne-Eickel.

Tack!

Roger Svensson Förbundskapten för OT-landslaget i bangolf

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-3 300x423.pngExtramaterial.
Resultatlänkar
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png