Hoppa till sidans innehåll

STOR DRAMATIK BLANDAT MED LUGNA SEGRAR

16 JUL 2022 23:58
OT-SM individuellt är slut. Eller som Stefan Wigö sa, ”när OT-SM äntligen blev av efter flera år av väntan, så känns det ändå som att den här veckan har gått fort”.
  • Skapad: 16 JUL 2022 23:58

Kung Viberg defilerade in i mål

Stefan Viberg inledde finalen med 29 slag! Då var det fullständigt klart att guldet var hans. Han gick ut sista varvet med en ledning på hela 24 slag över den minst lika coola Håkan Robertsson.

Bakom låg Bror Wallen och lurade. Sedan var det lite avstånd till övriga. Håkan startade med 4 på ettan och hade lite småmissar här och där. Samtidigt spelade Bror i det närmaste felfritt och gick sitt i särklass bästa varv på 30 slag. Håkans 40-varv gjorde att han fick se sig besegrad om silvret till förmån för Bror. Men den alltid lika glada Håkan sken som en sol ändå, om det nu var för bronset eller för frugans silver. F.d. veterankungen Lennart Jansson spelade upp sig till 4:e plats och klämde sig förbi tre spelare som låg med ett slags marginal på rad. Där fanns Rolf Strandberg, Mats Olsson och Roger Njord.

 

Otroligt drama i damveteranklassen

När ledaren Pirkko Maaninka började finalen med 36 så trodde nog de flesta att guldet var bärgat. Pirkko utökade ledningen därmed till 9 slag. Den förväntade kampen om övriga medaljer uteblev och plötsligt hade Annelie Lundell genom en grym start ätit upp större delen av de 9 slagen upp till guld. På den svåra möllbergaren - bana 14 - plockade Annelie 5 slag och seglade förbi. Men Pirkko hängde i…båda spikade bana 15, Pirkko spikade 16 och nu ledde Annelie med ett slag. Synvillan…2 på båda noterades i mobilen. Annelie slog ett bra slag på den spåriga bana 18/kyrkan. Bollen smet precis förbi koppen. En spik av Pirkko nu skulle leda till ”sudden”…Pirkkos boll tog samma spår och den osannolika segern till Annelie var ett faktum! Trots den ovanligt lilla träningsmängden avslutade hon tävlingen med en 32-serie, plockade 10 slag och vann med ETT!

Marie-Louise ”Mimmi” Tunmats gick 84 i finalen, tog därmed in 15 slag på Lena Nilsson och knep bronset.

 

Guldkamp bland oldgirlsen

Birgitta Malmgren satte punkt för kampen om bronset när hon tog 14 slag på Illi Karlsson första finalvarvet. Illi gav inte upp men det hjälpte inte att hon avslutade med att ta tillbaks 7 slag genom ett fint 40-varv, bronset gick till Ö-vik.

Inför sista varvet ledde Ginalyn Robertsson med ett slag före Ingela Eriksson, så det var upplagt för spänning. Båda började bra men sedan fastnade Ginalyn på den ”berömda” fiskbenet och fyllde den.

Ingela fortsatte spela riktigt bra fram till bana 14 och där kom hennes sjua. Spänningen steg men Ginalyn slog 6 och Ingela kunde fortsätta förvalta sin ledning med 6 slag in i mål.

 

Oldboys

Under dagens första varv utökade Robert ”G” Gustavsson sin ledning till hela 11 slag och hade till och med råd att avsluta svart och ändå vinna relativt enkelt. Hur de övriga medaljerna skulle fördelas var däremot mera ovisst. Daniel Ågrens sista varv var ganska typiskt för denna anläggningen. Han var 7 över efter halva varvet…sedan 7 spik i rad…och landade på 37.

Tommy Bertelsson kunde genom jämnare spel erövra silvermedaljen, 4 slag tillgodo på Ågren. Fyran Bo Göran Svensson hamnade lite i ingenmansland, 5 slag efter brons och 6 slag före Stefan Borg och Anders Hedlund.

 

Fantastiska arrangörer

Eskilstuna förtjänar väldigt mycket beröm för sin insats. De stod för en fantastisk service, deltagarna möttes av positiva människor som tänkte på allt i den minsta detalj för att alla skulle trivas. Grillmästarna fixade goda hamburgare på löpande band, kioskpersonalen jobbade hårt många timmar om dygnet alltid med ett leende. Tävlingsorganisationen var välorganiserad med perfekt information som spelarna alltid är ”bortskämda” med i denna staden.

Foto : Christian Eriksson

Slutresultat individuellt o 3-manna

Skribent: Annelie Lundell
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png