Hoppa till sidans innehåll

U-SM HAR STARTAT

29 JUL 2021 14:57
Första tävlingsdagen är genomförd och ungdomarna har presterat på hög nivå!
  • Skapad: 29 JUL 2021 14:57

På Uppsalas fina anläggning sken solen som tidigare i veckan när 2021 års Ungdoms-SM startade. 

Nervositeten var skiftande hos spelarna. För en del är det första gången att delta på en större tävling och även att spela på underlaget MOS.
Torsdag och fredag är det MOS-tävling och idag spelades två varv.

Vi har fått se väldigt låga resultat i flera av klasserna och en av spelarna, Max Zakrisson (Sundsvalls BGK) som spelar i klassen Pojkar A, slog banrekordet som därmed nu är 24 slag - stort GRATTIS Max!

Max berättar att de kom till Uppsala i måndags och har tränat flitigt fram till tävlingen. 
Han kände av lite nervositet inför tävlingen men bara sådär lite lagom. När jag frågar om han förväntat sig att gå så lågt som 24 så blir svaret att: - Nej, jag hade inte räknat med under 30, så jag är väldigt nöjd.

Sundsvalls BGK har många spelare på plats och i Pojkar B så ligger tre av dem i topp. Turbo Temmel leder klassen efter två varv på 27. När jag pratar med honom efter dagens slut så är han väldigt nöjd. - På träningen har jag gått på 33 som bäst så nu är jag jättenöjd! Jag tycker banorna här är fina och faktiskt lite mer intressanta än hemma. Lite svårare men det är kul. 
Klubbkompisen Wille Söderlund ligger på andra plats efter de två varven och han har spelat mycket MOS och berättar att han vunnit Nordsvenska tidigare. 
Att spela på andra banor än hemma är roligt och han hoppas få till ett par riktigt bra varv imorgon.

P1034340.JPG

De två bröderna Elvin och Ebbot Panther, Uppsala BGK, spelar i Pojkar C respektive Öppen klass. Det är deras första tävling och de firar med varsin glass när jag haffar dem för en intervju.
Ebbot tycker inte det var så nervöst och tycker det gick bättre än han hade trott. Elvin hade hoppats att det skulle gå lite bättre men han är nöjd med att ligga på en delad tredje plats inför imorgon.

Klassen Flickor B leds av Elin Spets, Uppsala BGK, som spelade strålande och fick till ett finfint 26-varv. Elin visar på ett stort lugn men berättar att hon var nervös inför SM.
Hon har tränat mycket och när det bara skiljde 1 slag till tvåan efter första varvet så var det nervöst. - Men då blev det 10 spik och personligt rekord med 26 slag på andra varvet och jag är jättenöjd. 
Så går hon iväg för att träna mer, och kanske få till ännu fler spik.

Moa Björklund, Tantogårdens BGK, spelar i Flickor C och ligger delad 2:a med Amanda Ryner (Uppsala BGK) endast 2 slag från ledaren Jill Spets (Uppsala BGK).
Moa kom till Uppsala för träning i tisdags och har tränat mycket dessa två dagar innan tävlingen. - Det var lite nervöst innan men jag är ganska nöjd. Första varvet är jag inte helt nöjd med men det andra var ok.
Även Moa ska träna lite mer men snart ska hon hitta på något helt annat, kanske åka och bada. Och det kan vara ett smart drag tänker jag för att få mer och ny energi till morgondagen.

P1034350.JPG

Det är en väldigt härlig stämning på och runt anläggningen och föräldrarna verkar lika nöjda som ungdomarna och tränarna.

Även tävlingsledaren, Carl-Johan Ryner, ser lugn och väldigt glad ut! 
- Ja vad ska jag säga, allt har flutit på bra och är under kontroll. Det enda tillfället var när datorn fick för sig att uppgradera strax innan start och mobilerna inte var klara, men det löste sig också.

Med det jämna fina spelet så blir det en spännande dag imorgon så LYCKA TILL alla!

Resultatlänk: USM, Uppsala BGK, MOS + Filt

Foton från tävlingsdag 1

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png