Hoppa till sidans innehåll

Bangolfförbundet får medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för projektet Bangolf för alla

18 JAN 2022 10:00
På Idrottsgalan igår tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Bangolfförbundet får medel från Rörelsefonden. Bangolf för alla vars syfte är att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.
  • Skapad: 18 JAN 2022 10:00

– Tillsammans med Svenska Spel och Riksidrottsförbundet vill vi göra bangolfen mer tillgänglig för alla som vill testa på. Genom olika prova på aktiviteter som kommer finnas kostnadsfritt på banor såväl inomhus som utomhus är målet att sänka tröskeln till bangolfen, säger Mari Aldrev, projektansvarig på Svenska Bangolfförbundet.

Det kommer även hållas utbildningar för att öka kompetensen kring verksamhet riktat mot barn, ungdomar och individer med funktionsvariation.

– Genom att erbjuda utbildningar kan vi öka kompetensen inom området fysiska och psykiska funktionsvariationer och därigenom göra det enklare för fler personer att vara en del av bangolfklubben. Vi vill också kunna erbjuda bangolfsinstruktörer till de klubbar som ansöker om att få delta i Bangolf för alla, instruktörer som är utbildade att ta hand om barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer, säger Mari Aldrev.

Varje år avsätter Svenska Spel drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten. 

– En inkluderande idrottsrörelse är något som är väldigt viktigt för oss på Svenska Spel. Genom Bangolf för alla får vi möjligheten att stödja ett projekt vars mål är just att alla ska kunna vara en del av idrottsrörelsen, det känns otroligt bra, säger Linn Rydstedt, projektledare för Rörelsefonden på Svenska Spel.

Rörelsefonden är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse. Sedan 2017 arbetar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet tillsammans för att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett prestation- eller ambitionsnivå. Genom initiativet har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 400 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2022.   

Svenska Basketbollförbundet får medel för att fortsätta succéprojektet Nothing But Net med målet att skapa fler inspirerande basketplaner utomhus. 

Svenska Badmintonförbundet får medel för att utveckla AirBadminton, en variant av badminton som möjliggör spel var som helst, när som helst.

Svenska Klätterförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten genom fler tillfällen för utomhusklättring.

Svenska Fotbollförbundet får medel för att tillgängliggöra streetfotboll för barn, unga, vuxna och äldre.

Svenska Bangolfförbundet får medel för att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

 

Svenska Tennisförbundet får medel för att integrera fler äldre i tennisgemenskapen.

Läs mer om Rörelsefonden.

Skribent: Magnus Lampert
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-3 300x423.pngExtramaterial.
Resultatlänkar
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png