Hoppa till sidans innehåll

CITY GOLF TOUR - EN AV HELGENS TÄVLINGAR

09 AUG 2021 19:17
I helgen har flera tävlingar spelats runt om i landet och den som samlade flest deltagare var den helt nystartade City Golf Tour.
  • Skapad: 09 AUG 2021 19:17

Nationella tävlingar spelades i helgen i Sundsvall, Varberg och Kalmar samt i Norrköping där det var Internationell tävling. För ett par av dessa tävlingar ställde regnväder till det en del med bl a tre regnavbrott i Kalmar och uppskjuten start av tävlingen i Norrköping.

Den stora begivenheten var naturligtvis den nystartade City Golf Tour som är en svensk bangolftour, vilken är öppen för deltagare från hela världen, och som spelas på underlaget Minigolf Open Standard (MOS). Det är alltså äventyrsgolf vi talar om. Namnet kommer sig av att tourens partner och huvudsponsor är City Golf Europe, företaget som byggt de flesta svenska tävlingsanläggningar på detta underlag. Touren drivs av MOS-Alliansen, en sammanslutning av sju svenska bangolfföreningar.

När nu den första deltävlingen av City Golf Tour skulle arrangeras av Haga Bangolfklubb under lördagen och söndagen drog ett intensivt regn in över Norrköping och MOS-anläggningen vid Lindö småbåtshamn på lördagen.
Den beräknade starten kl 13 fick skjutas upp och tävlingen kom igång kl 17. De tänkta tre varven blev till två och därmed spelades fem varv under söndagen.

Klassegrare i A blev efter sudden death på bana 7 Mikael Poduschkin, Sundbybergs BGK. Micke slog även banrekord med 21 slag på sista vavet.

Klassegrare i B blev Johan Carlsson, Haga BGK. Även här spelades sudden death, men här om tredjepladsen. Segrare i denna sudden blev Fredrik Hasselgren. 

De spelare som blev topp 5 på raka listan är direktkvalificerade till tourfinalen så stort GRATTIS till följande spelare:
Alexander Dahlstedt (Tantogårdens BGK), Mikael Poduschkin (Sundbybergs BGK), Johan Carlsson (Haga BGK), Daniel Westholm (Haga BGK) och Alexander Malina (Uppsala BGK).

Nu är alltså touren invigd och resultaten från första tävlingen finns upplagda.

city_golf_tour-226.jpg

Nedanstående länkar ger mer information kring touren.

Resultatlänk Haga BGK

Information om City Golf Tour

Foton från tävlingen i Haga, fotograf Per Eliasson (Per Eliasson Foto, sports photography).

Resultatlänkar till helgens övriga tävlingar:

NT, Skönsberg, Lördag
NT, Skönsberg, Söndag

NT, Varberg

NT, Kalmar

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png