Hoppa till sidans innehåll

DAGS FÖR SAGM 2020

28 AUG 2020 22:32
Imorgon är det dags för Swedish Adventure Golf Masters 2020, som spelas i Jungfrusunds Marina på Ekerö.
  • Skapad: 28 AUG 2020 22:32

Största prissumman någonsin kommer denna helg, 29 - 30 augusti, att delas ut på årets SAGM, Swedish Adventure Golf Masters!
Vinnaren av superfinalen får historiska 50 000 kr och den totala prispotten uppgår till över 150 000 kr.
Värd för årets mästerskap är Kristinebergs BGK och det spelas på den under 2019 nyanlagda MOS-banan (MOS=Minigolf Open Standard), Golfbaren i Jungfrusunds Marina på Ekerö. Anläggningen är placerad på en brygga med tillhörande egen sandstrand. 

Flera stjärnspelare tillhörande världseliten kommer att vara på plats och spela om de åtråvärda priserna och titlarna i de 6 klasserna.

2018 och 2019 deltog även flera spelare från andra länder men p.g.a världspandemin så är det naturligtvis inte möjligt för dem att komma hit och spela i år. En utländsk spelare, Daniel Vlcek, har dock tagit sig hela vägen från Tjeckien. Han kom igår efter att ha kört bil ensam i 22 timmar. Tror att han verkligen längtat hit och att få spela på den fina anläggningen. 

När jag tidigare i kväll hade kontakt med Annelie Lundell, Malmö BGK (förra årets segrare i klassen Oldtimers Damer) sa hon så här om anläggning:
- Det är ett underbart område här! Känns absolut inte som Stockholm, snarare lite utländsk touch...lite musik från aktiviteter i närheten, utsikt över vattnet med båtar, restaurang och fik med uteservering utanför banområdet.

Media fick en kort intervju med Hans Olofsson, som driver Golfbaren och är med och arrangerar mästerskapet, så här timmarna före start.

- Hur har träningsupplägget sett ut och hur har det fungerat nu i Covid-19 tider?
Hans: P.g.a. deltagarantalet har vi kört träningsgrupper, vilket har fungerat bra. Många tog chansen att spela Krillan Cup på onsdagen och det känns som att alla fått chansen att förbereda sig bra.

- Hur är banorna i jämförelse med andra i Sverige? Är de snabba/långsamma/ondulerade? Påverkar vädret extra mycket nu när det ligger vid vattnet?
Hans: Banorna är lite annorlunda, Golfbaren jobbar med ett annat konstgräs som är lite trögare i rullet, mer som riktigt gräs, sedan har vi en mer bangolfliknande håldesign. På Jungfrusund är hålen relativt korta och spikvänliga. Läget vid vattnet påverkar och den fruktade vinden har än så länge varit frånvarande, men fukt & sol påverkar rullet och vissa spellinjer.

- Finns det några banor som sticker ut i svårtighetsgrad? Hur tror du de bästa resultaten kommer att ligga på?
Hans: Det finns ingen riktig transportbana, många är relativt lätta, men slaget måste ändå utföras bra.
Hål 1 var svårast på Krillan Cup, inslagning nu kan förändra det. Annars är hål 11 lurigt och kräver ett slag som riskerar att rendera en lång putt om man blir för aggressiv. Hål 9 spelas med vall i en båge som är svårbemästrad och lite turbetonad. Det beror lite på vädret, lite fukt kan underlätta och ge bättre rull men blir det regn kan det bli svårspelat.
De bästa kommer nog att snitta runt 24 +/- 1 slag. Vi kan få se varv ner mot 20-21. Men generellt bör det kunna bli en jämn tävling.
Framförallt söndagens superfinal, där det kan bli så att 10 spelare har vinstchans med 5-6 banor kvar....

- Vem tror du vinner? Kommer det vara svårtippat med tanke på det jämna startfältet?  
Hans: Ricard Lockner är ju en stor favorit och har tränat vasst med flera 21-varv.
Men många vassa utmanare finns, bl a Ryner, Bengtsson, Dahlstedt, Olofsson och finalparet från Krillan Cup, Söderlund x 2 m.fl.

Vi tackar Hans för att ha fått inblick i läget när vi börjar följa tävlingen, vilket vi förutom att besöka Jungfrusund kan göra via följande länk.

SAGM, Kristinebergs BGK, Jungfrusund

Foton från träningen

 

 

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png