Hoppa till sidans innehåll

GULDET TILL SVERIGE!

21 AUG 2021 18:25
Sverige nådde sin målsättning och tog hem GULDET! De svenska lagen stod för en stor prestation när det spelades landskamp i Österrike, då de hade ett mycket hårt motstånd av de övriga lagen.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2021 18:25

Efter fredagens spel så ledde Sverige 1 med 5 slag före Tjeckien 1 och på 3:e plats fanns Sverige 2 med Tyskland 2 jagandes endast 6 slag efter.

Första dagen hade bjudit på fantastiskt spel av svenskarna med bl a ett 18-varv av svenske Dan Trulsson på EB-anläggningen, dvs alla spik på varvet. Ytterligare två svenskar, Marielle Svensson och Fredrik Persson, fick till varsitt 19-varv. Detta som extra krydda till övrigt utmärkt spel.

Efter 11 timmars tävlande så var det mat och vila som gällde för att klara av finaldagen.

Jury och coacher beslutade redan efter första dagens spel att korta ner antalet varv under finaldagen till 4, dvs 2 dubbelrundor istället för 3.

Finaldagen

Efter första varvet på EB låg Sverige 1 fortfarande i ledning, nu med endast 3 slags försprång.
Varv 2 på dubbelrundan var det dags för filtspel där Tjeckernas lagresultat blev 115 slag medan svenskarna slog 120 slag och tjeckerna tog därmed ledarplatsen i besittning inför sista dubbelrundan, dock med blott 2 slags marginal!
Sverige 2 var ett tag nere på 4:e platsen men när samtliga spelat klart på filten så hade de en marginal på 4 slag till Schweiz 1 och Tyskland 2 som då låg på samma slagantal.

Spännande värre och när resultaten på sista EB-varvet börjar trilla in så smått så stiger pulsen ytterligare och jag kan inte slita mig från datorn och rapporteringen :)

Första spelaren i tjeckiska laget går in på 20 slag men Dan Trulsson vill mycket och gär in på 19 slag! Nu är det endast 1 slag till ledarposition!
För andra svenska laget är det då fortfarande en 3:e plats som gäller men nu endast med 2 slag före tyskarna och 5 före schweizarna.
Nu behövde jag ta ett ”break” tills EB-varvet var färdigspelat....gick såklart inte!

När två spelare är klara med sista EB-varvet så har tjecken och svenskan gått in på 23 slag och det skiljer fortfarande 1 slag.
Andra svenska lagets spelare nr 2 går in på 24 men då drämmer tysken till med ett 18-varv och går om och har 4 slag på svenska laget, som nu jagas ordentligt av schweizarna endast 1 slag bakom.
Nuuu, måste jag ha luft!

Och så har 3 spelare gått klart på EB:n och fantastiske Fredrik Persson vill inte vara sämre än att få till ett 18-varv under tävlingen och detta gör så att svenskarna återigen intar ledningen, nu med 2 slag före Tjeckien.

Under detta sista EB-varv visar spelarna den otroliga mentala styrka som de besitter! Bland de 6 översta lagen i listan går 3 av spelarna 18-varv och 4 stycken 19-varv! Att kampen är hård och jämn förstår ju alla. Här är det verkligen minsta möjliga marginaler som spelar roll vad gäller placeringarna.

Tillbaka igen inför tävlingens sista varv, som är på filten står jag i direktkontakt med sportchefen, Magnus Lampert, som rapporterar att:
- Det är så oerhört jämnt och olidligt spännande!

När EB-rundan är färdigspelad leder Sverige 1 med endast 1 slag före Tjeckien. Som sagt olidligt spännande!

På det allra sista varvet (filt) går förste spelaren i Sverige 1, Dan Trulsson, in på 27 och utökar ledningen till 5 slag, medan Alexander Dahlstedt i Sverige 2 går in på 29, vilket är mycket värt i detta läge.

Andra spelarna i respektive lag, Marielle Svensson 27 och Wilma Harrysson 31.

Tredje spelaren i respektive lag, Fredrik Persson 25 och Karin Olsson 29.

Med endast en spelare kvar i lagen så har Sverige 1 nu en betryggande ledning med 17 slag före Tjeckien. Sverige 2 är endast 1 slag från bronset!

Calle och Ceder hejas fram av truppen och.....NUUU kan de jubla över Guldet!!!
Carl-Johan Ryner gick in på 30 slag och Sverige tar hem Guldet med 15 slag före Tjeckien.
Sverige 2 kämpade in i det sista och tar den beryktade 4:e platsen, blott 4 slag från bronset, vilket går till Tyskland.

Sportchefen, Magnus Lampert, intervjuade förbundskapten Cristian Mellqvist och ett par av spelarna, Fredrik Persson och Wilma Harrysson, efter tävlingen.

Christian
- Det är alltid kul med seger, målet var ju att ta guld. Målet var ju också att båda lagen skulle vara med och ta medalj så synd att det andra laget inte tog bronset, men så är det och det får man ta.

Fredrik
- Jag tycker vi har lärt oss jättemycket. Sist vi var här för två år sedan och spelade Champions league så var det på filten och nu har vi fått växla mellan filten och eb:n och kombinera dessa och det är viktigt att känna på hur förhållandena varierar på morgon, eftermiddag och kväll.

Wilma
- Det känns jätteroligt att ha gjort min första landskamp i seniorlandslaget och det har varit väldigt lärorikt.

En helt underbar dag, och vilken start på det internationella tävlandet igen!

Ett stort GRATTIS till hela truppen som gjort en otrolig prestation under denna landskamp!

Resultatlänk

Fotoalbum 

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png