Hoppa till sidans innehåll

HÖSTLÖVET 2021 UR BARNENS OCH FÖRÄLDRARNAS PERSPEKTIV

10 NOV 2021 15:03
Höstlövet har blandats med mycket spel, träning, nya tips och lekar på de två underlagen, men framförallt har nya vänskaper skapats genom vårt avlånga land.
  • Skapad: 10 NOV 2021 15:03

Ungdomskommittén, sportchef, utbildningskommittén m.fl. har gjort ett helt enastående jobb med all planering och förberedelser till årets Höstlöv!

Barnen är väldigt enade om att Höstlövet är bland det bästa på hela året när de får träffa alla kompisar och ha superroligt med alla aktiviteter som bjuds på under 4 dagar. Detta år bjöds det på bland annat Leos Lekland, padel, bowling, skattjakt, tipspromenad och film men även andra lek och spelövningar då rörelseglädjen var i största fokus. Det var även en del föreläsningar, bland annat om mental träning av Sportchefen Magnus Lampert, men framför allt av regerande Världsmästaren Carl-Johan Ryner som pratade till de äldsta grupperna om vad som krävs och hur det är att vara en landslagsspelare. Även om inte alla siktar på landslaget var det ett uppskattat inslag från grupperna att få höra hur bland annat en tävling går till utomlands.

Även föräldrarna var enade i att lägret var fantastiskt bra genomfört där barnen hade oerhörd glädje hela tiden. Det var väldigt lätt att veta vad som hände hela tiden och vart man skulle vända sig vid frågor.

Ungdomskommittén med Maria Möller och Fredrik Tagesson i spetsen kan verkligen klappa sig på axeln för ett väldig väl genomfört läger. Ett sådant här läger med många inblandade, indelningar av grupper och att försöka få alla nöjda är inte lätt, men det har Ungdomskommittén lyckats med.

- Själva lägret flöt på bra, roligt att se så många ungdomar på ett och samma ställe. Det behövs då det annars blir att man bara träffar de som bor i sitt närområde. Här får de chansen att träffa nya kompisar som delar samma intresse, oerhört viktigt för att vi ska lyckas behålla våra ungdomar, säger Fredrik Tagesson och fortsätter. -Jag tycker det var roligt, utvecklande och utmanande att driva ett sådant stort projekt. Jag och Maria hade huvudansvaret men fick bra hjälp av de övriga kommittémedlemmarna. Själva planeringen började redan i våras, har varit mycket att fixa och stå i men i slutändan är det så mycket värt det då vi får göra något som vi brinner för samt att se ungdomarna ha roligt och utvecklas i sitt bangolfspelande, avslutar Tagesson

Detta läger är inte bara bra för barnen och ungdomarna, detta påverkar även föreningar och bangolfen som helhet på långsikt.

- När jag pratar med föräldrar och ledare på lägret så märker man att även deras engagemang för sporten ökar under Höstlövet. Detta gör förhoppningsvis att fler kan hjälpa till i respektive klubb med olika föreningsuppdrag, vilket gör att hela sporten växer, säger Magnus Lampert.

Ca. 70 deltagare har nu återvänt till sina hem för att fortsätta skola eller jobb, efter ett välförtjänt höstlov. Förhoppningsvis återvänder dom hem från Höstlövet med ny energi och kunskap, och vi hoppas såklart att vi får se lika många glada barn och ungdomar på nästa års Höstlöv.

Klicka här för att komma till albumet med foton från lägret

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png