Hoppa till sidans innehåll

INFÖR MIXED-SM

16 OKT 2020 10:24
Perstorps BGK:s Jonna Isaksson på torsdagens träningsdag.
  • Skapad: 16 OKT 2020 10:24

Årets Mixed-SM avgörs på BGK Linjens filtbanor i Puls arena, Landskrona den 17-18 oktober. Redan på onsdagen anlände det spelare/par för att träna in banorna. På torsdagen och fredagen har det varit indelat i träningsgrupper för att i första hand minska smittspridningen av Covid-19. Vilket även medfört att tävlingsupplägget ser annorlunda ut i år jämfört med tidigare år.

På tävlingsdagarna kommer det att vara uppdelat i startgrupper. Oldtimersparen som vanligtvis brukar vara den största klassen, är det endast 14 par anmälda i år, utgör startgrupp 1. De kommer att inleda på lördagen med 4 kvalvarv. På eftermiddagen, ca kl 15.00 startar den Öppna klassen som i år är 18 par, med två kvalvarv. Starttiden för den Öppna Klassen kan ändras beroende på hur fort eller sakta det går för startgrupp 1 att spela sina fyra varv. Uppdatering av tider och resultat sker regelbundet på bangolfarena-länken (se länken längst ner)

Finaldagen på söndag morgon startas med att den Öppna klassen går sina två sista kvalvarv. Efter att båda grupperna gått fyra kvalvarv, går de 12 bästa paren i respektive klass vidare till final. Vid lika resultat om 12:e platsen tillämpas sudden.

Finalen spelas över två varv och startar ca 12:30.

Flera av tjejerna som deltar på Mixed-SM har tidigare i år varit och tävlat på banorna under Tjejfemman i våras och några par passade även på att spela den så kallade förtävlingen den 4 oktober för att få bra träning inför helgens mästerskap.

I Oldtimersklassen är där ett par som får bära det stora favoritskapet och det är Annelie Lundell och Lars Isberg, Malmö BGK. De vann förtävlingen den 4 oktober och allt annat än guld vore märkligt. Men bollen är rund och allt kan hända. Tommy Blixt, BGK Spiik visade fin form senast på filten i Munktell, så han och hans mixpartner, Lena Brown kan vara en medaljkandidat.  Likaså de förra hemmaspelarna, Eva Dürholt och Lennart Jonsson som numera tävlar för Askims BGK har visat bra resultat på anläggningen.

I den Öppna Klassen ser det mer ovisst ut, men förhandstipsen håller tre par till medaljkandidater i följande turordning; Jennifer Göransson & Peter Eriksson, BGK Jönköping/Skoghalls BGK, Marielle Svensson & Patrik Jönsson, BGK Jönköping och Camilla Lövström & Erik Nilsson, Sjöviken IF.

 

Resultatlänk

17-18/10, Mixed-SM, BGK Linjen (Filt)

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png